Kontoret, Nyheter

19/10-12 Nick Kuepfer (Can) och K. bjöd på stämningsfulla konserter.


19/10-12 Nick Kuepfer (Can) och K. bjöd på stämningsfulla konserter.

Utanför är det mörkt, regnet duggar oavbrutet på trottoarens utspridda höstlöv. Därinne lyser levande ljus och kulörlampor, det är varmt och skönt. Vi befinner oss på Uddevalla minsta musikklubb. Uddevallakassettens kontorsscen med plats för ca 20 personer. Det är här artisterna som är för smala, för underground och för independent uppträder. För smala för vadå? Kanske någon undrar, tja för smala för det kommersiella, där smala inte betyder avkall på kvalitet, snarare tvärtom. Det här är artister som ser sin musik som något som skapas för att uttrycka känslor. Allt är äkta och inte skapat för att sälja. Artister från hela världen gästar regelbundet denna lilla scen. Kvällens huvudakt heter Nick Kuepfer och kommer från Montreal i Kanada. Som brukligt uppträder ett lokalt band, ikväll bandet K. Lokalen är fullsatt när Simon Kuikka och hans K. inleder det som kom att bli en alldeles fantastiska konsert. Nick Kuepfer bjöd på en spännande, innovativ och vacker konsert. Kanske kan musiken beskrivas som filmmusik, musik med loopar som spelas in på en rullbandspelare, en bandspelare där bandet snurrar runt ett av mikrofonstativen. Det är något speciellt när man kan umgås med artisterna, något speciellt, fjärran från de stora scenerna och gagerna. Gemenskap, tror jag beskriver det hela bäst. Varmt tack till Nick Kuepfer, K. och publiken.

Lars Wallin
About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: