Kontoret, Nyheter

24/1 -13 Ted Russel Kamp (US) + Christian & The 2120’s bjöd på värmande musik.

21

Ted Russel Kamp (US) + Christian & The 2120’s bjöd på värmande musik.

Kulturföreningen Uddevallakassettens lilla kontor gästades återigen av världsartister. Den här kvällen av Ted Russel Kamp från Los Angeles som inledde sin Europaturné i Uddevalla. Trots att Ted varit på resande fot det senaste dygnet på sin väg till Uddevalla via Los Angeles, Paris och Göteborg var han på ett strålande humör, inga spår av jet lag. Ted Russel har en gedigen meritlista som innehåller bland annat att vara basist åt Shooter Jennings, basist år Wanda Jackson, medlem i banden The 357s, och Hierophant och förstås som soloartist, producent med mera med mera. På Wikipedia beskrivs Ted Russel Kamp som singer/songwriter, americana, country, på kassettens kontor fick vi avnjuta en mix av det bästa. Vi fick också vara först med att lyssna på nya skivan “Night owl” som släpptes dagen innan och som nu exlusivt fanns på plats till försäljning och signering. Att Uddevalla fick denna legend på besök kan vi tacka kvällens andra artist Christian & The 2120´s för. Bakom gruppnammet döljer sig en av de finaste människor och vänner jag har ,Christian Smedström. Christian spelade tidigare i bland annat On Parole, ett band som sålde drygt 200,000 ex av sina skivor. Med sitt 2120’s rör sig Christian hemvant över hela världen. Hans musik kan höras i tv-serier som exempelvis C.S.I och Sons Of Anarchy. Jag är ett stort fan av Christian & The 2120’s och lyssnar ofta på hans plattor, sitter därför med ett leende när Christian inleder kvällen inför ett fullsatt “Kontor”, från första ackordet till kvällen sista när Pontus Blom (Speed Of Light), Nicklas Blom (K. + Void) och Marcus Olsson (Pan) jammar med Ted Russel är det ren eufori och glädje. Det finns en sådan fin värme i rummet, en värme mellan publiken och artisterna. Konceptet med lägenhetskonserter där man inledningsvis äter middag tillsammans, delar en flaska vin eller två, pratar minnen, resor och musik. Följt av en intim konsert, ja det kan inte bli bättre. En fin kväll vi kommer att minnas och prata om länge.

Stort tack till
Ted Russel Kamp, Christian & The 2120´s, DJ: Maja Hittenkoffer
Publiken (Utan er är det inte möjligt)

Lars Wallin
mat

the 2120´s

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: