Festivalen, Nyheter

29/3 -13 C60 FESTIVALEN: Samling, Katastroforkestern, Kristoffer Ekberg Soul Engine mfl

c60festival2013

Kulturföreningen Uddevallakassetten presenterar C60-Festivalen 2013
På scen: kl.21.00 Molior Superum, kl.22.00 Kristoffer Ekberg Soul Engine, kl.23.00 Katastroforkestern, kl.24.00 Samling, Katastroforkestern,

SAMLING
Samling – sjumannabandet och ett av fjolårets mest spännande debutanter, eller som de också beskrivs; “De har mötts i en dimma av narkotisk progg och politisk pop och orienterat sig fram till sin nuvarande nod”, beger sig ut på vägarna i sommar. I höstas släppte Samling debutalbumet ”När mullret dövar våra öron blir vi rädda” och albumet Grammisnominerades i kategorin Årets Rock.

Att ett band vars namn anspelar på det kollektiva kanske inte känns helt konstigt eller helt off. Känns ganska elementärt. Att bandet vandrar i en mörbultande psykedelisk storm som rider runt deras sju kroppar känns ytterst befogat. De kallar sig Samling och vi vallfärdar till just denna vida famn av värme som blivit deras signum.

Samling må en gång i tiden ha startat i Max Groundstroems sovrum i ett försök att yngla av sig sin tristess men bandet (som också består av Viktor, John, Erik, Karl-Johan, Petter och Topi) har blivit så mycket mer än bara delarna av sina medlemmar. De har mötts i en dimma av narkotisk progg och politisk pop och orienterat sig fram till sin nuvarande nod. De förvaltar ett sväng som få andra idag kan stoltsera med och denna septett är på scen ett andetag kort om hjärtstillestånd. Allt detta menat på det allra bästa sättet.

Sverige har sina flaggskepp och nationalklenoder. I våra öron och ögon har vi i Samling något värdefullt som bör läggas till listan över de arv vi ska vårda extra väl.

Kristoffer Ekberg Soul Engine är klara för C60-Festivalen. Äntligen är Doffe tillbaka med nytt band, ny musik, snart live!

Katastroforkestern spelar på C60-Festivalen!

Molior Superum spelar på C60-Festivalen

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: