Festivalen, Nyheter

29/3 – 13 C60-Festivalen: Samling, Katastroforkestern, Molior Superum, Kristoffer Ekberg Soul Engine

samling1c60

29/3 – 13 C60-Festivalen: Samling, Katastroforkestern, Molior Superum, Kristoffer Ekberg Soul Engine
Kulturföreningen Uddevallakassettens lilla festival, C60 (Ni vet, det lilla kassettbandet) har kommit att bli en tradition tillhörande påskhelgen. Festivalen som ägde rum på långfredagen lockade ca 430 betalande, vilket vi är väldigt nöjda med, tack fina publik för att ni kommer. Först ut var Molior Superum från Göteborg som bjöd på skönt 70´tals retro hårdrock. Att Samling var efterlängtade vittnar det faktum att kassetten jagat dom i nästan två år för att få till en bokning, men kanske var återkomsten av Doffe än mer efterlängtad? Kristoffer Ekberg Soul Engine är namnet för den nya gruppen, vid sin sida har han Pontus Blom (Speed of Ligth) på bas samt Patrik Carlsson (Johan Lööw & Impulserna) på trummor. Trion är riktigt bra och vi bjuds på lite nytt och lite gammalt (The Thunderbirds). Återkomsten blev en stor succé och nu väntar vi spänt på skivan som är på gång. Katastroforkestern fick igång publiken rejält med sin dansanta och svängiga musik, vilket band! Sedan var det så dags för Samling, ett uber hypat band som varit grammisnominerat, spelas på radion flitigt och som lyckats få till ett skönt möte mellan 70-tals vågen och svensk folkmusik. Stort tack till Mortens Krog, artisterna och som alltid publiken!

Lars Wallin

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: