Kontoret, Nyheter

5/4-13 Den Stora Vilan live @ Kontoret

vilansvart

5/4-13 Den Stora Vilan @ Kontoret

Kanske årets exklusivaste konsert på Uddevallakassettens kontorsscen. På scen: kl 21.00. OBS! Begränsat antal platser. B.Y.O (Bring your own snacks & drinks) gäller. Kvällens DJ: Maja Hittenkofer

Kl. 19.00 Har Den Stora Vilan en föreläsning / Clinic tillsammans med Studiefrämjandet.

Den Stora Vilan har gått en egen väg och återvände till publiken den 5:e december med sitt nya album “Förvandling”. Deras oefterhärmliga ljudbild och oförutsägbara musikaliska vändningar gör dem till ett unikt band i dagens musikklimat. Som albumtiteln antyder har Den Stora Vilans musik tagit sig ett nytt uttryck. Ett fängslande mörker omsluter låtarna ”För Långt Ut” och ”När jag var på botten” medan ”Anton” och ”Tidningen” ser med orädd blick in i framtiden. Samtidens alienation och hopp speglas i musikvideon till singeln “För Långt Ut”. I Joan Manuel Urquiaga Valdes regi berättas en makalös historia, en försmak på det kommande albumet. Förvandling avslöjar åtta historier om skapande, brustna hjärtan och drömmar om förändring.

Förvandling är gruppens tredje fullängdare*. Skivan är producerad av Olle Björck och Per Stålberg (Division of Laura Lee) som tidigare arbetat med Daniel Gilbert, Håkan Hellström och Bombus. Tillsammans med Den Stora Vilan har de skapat gruppens mest fokuserade och sammanhållna album hittills. Skivan ges ut av det Linköpingsbaserade Gaphals. Truls Mörck i Den Stora Vilan har tidigare spelat med Graveyard och det finns förgreningar till flera andra mystiska band från hemstaden.


http://www.facebook.com/DSTORAV?fref=ts
http://www.facebook.com/pages/Den-Stora-Vilan/381199825281402?fref=ts

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: