Kontoret, Nyheter

5/4-13 Den Stora Vilan skrev historia på Kontoret, fullsatt och 5***** kassetter!

vilan
5/4-13 Den Stora Vilan skrev historia på Kontoret, fullsatt och 5***** kassetter!
Det blev precis så bra som man hade drömt om, och visst låg det i luften, känslan av att vi skulle få uppleva något exklusivt, stort och för Uddevallakassetten, historia. Den Stora Vilan live på Kulturföreningen Uddevallakassettens kontorsscen, ett av Sveriges bästa band inför 40 personer, mäktigt.
Som det svängde, med färska skivan “Förvandling” i bagaget har Vilan nu en arsenal av urstarka låtar att välja på. Det uppstår inget mindre än magi när bandet går in i partier av jam, allt blir till ett, den leende och dansande publiken blir ett med band, rum och musiken, helt fantastiskt. Setlistan: Djuret, T´S nya, Tidningen, Fällan, Makan, Anton, Förvandling, Långt ut, Spanish, Botten. Kvällen inleddes till publikens stora glädje med en Clinic/Föreläsning arrangerad i samarbete med Studiefrämjandet. Den Stora Vilan berättade om sig själva, om gruppen och hur de skriver musik och texter. Otroligt inspirerade och intressant att få lyssna på hur musiker arbetar och resonerar. Publiken bestående av bland annat en mängd lokala musiker ställde frågor om musikbranschen, turnéliv mm. Var namnet Den Stora Vilan kommer ifrån, kanske någon undrar? Namnet är en vinkling av ett av de band som influerat Vilan, Greatful Dead.
Det blev en lång natt. Den Stora Vilan bjöd på två set plus clinic. Kvällens DJ Maja Hittenkoffer fyllde dansgolvet hela natten. Följ Vilan på facebook Den Stora Vilan ligger på skivbolaget Gaphals
Stort tack till ett av kassettens absoluta favoritband Den Stora Vilan. Stort tack till publiken, grannar och hyresvärd.

Kulturföreningen Uddevallakassetten
Lars Wallin

clinic1

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: