Kontoret, Nyheter

7/6 – 14 Deniz Tek (Radio Birdman) @ Kontoret

tek
7/6 – 14 Kl 13.00 Deniz Tek (Radio Birdman) @ Kontoret

Kulturföreningen Uddevallakassetten i samarbete med Studiefrämjandet presenterar stolt Deniz Tek & the Bad Men (US)

Deniz Tek bjöd Uddevallapubliken på en exklusiv och mycket uppskattad akustik lunchkonsert. Det är egentligen fantastisk med alla dessa världsartister som stannar till i vår lilla stad och spelar på vår ännu mindre scen. Tänk att få se låtskrivaren, gitarrist och motorn i legendariska Radio Birdman i Uddevalla.
En synnerligen bra dag i vår stad.

Född i Detroit och växte upp i Ann Arbor under 60-talet där han tog del av Detroit-scenen med The Stooges, MC 5, The Rationals m.m. Flyttade 1971 till Sydney för studier och bildade 1974 Radio Birdman tillsammans med Rob Younger. Bandet blev väsentligt för den australiska undergroundrocken och föregångare för punken i landet och resten av världen. Radio Birdman splittrades 1978 och då fortsatte Tek att skriva för Angie Pepper och spela i band som The Visitors och New Race tillsammans med bl.a. Ron Asheton från Stooges och Dennis ”Machine Gun” Thompson från MC 5.

I mitten av 80-talet flyttade Tek tillbaka till USA för att arbeta som kirurg inom det amerikanska flygvapnet. Hans pilotnamn ”Ice man” plockades upp av producenterna av Top Gun och tilldelades Val Kilmers karaktär i filmen. Under 90-talet lanserade han sin solokarriär och återbildade Radio Birdman samarbetade med Wayne Kramer (MC 5), Scott Morgan (The Rationals, Sonic’s Rendezvous Band, The Solution m.m.). Sedan dess har han fortsatt spela med andra artister, bla. Iggy & the Stooges, och släppa plattor under eget namn.

På scen kl 13.00. Entré 100:-


10441446_10152189133486325_6964006617047498287_n
DenizTekPoster

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: