Nyheter

Dirty Records – Från St Helleviksgatan i Uddevalla till Andra Långgatan i Göteborg

dirty record suddevalla
Dirty Records – Från St Helleviksgatan i Uddevalla till Andra Långgatan i Göteborg

De allra flesta känner förmodligen till den legendariska skivaffären Dirty Records på Andra Långgatan i Göteborg. Idag kan man förutom att fynda begagnade skivor även avnjuta livemusik, kaffe, hembakat och vegetariska soppor. Vad färre känner till är kanske att det som idag är Café Santo Domingo / Dirty Records en gång i tiden startade på St Helleviksgatan 11 i lilla Uddevalla. Tidigt 80-tal gjorde undertecknad ett av de inköp jag minns allra mest, punkbandet Eater´s debutplatta. Minns än idag glädjen när jag stod och bläddrade i skivbacken och fick syn på denna skiva. Minns även att jag ibland sålde skivor. Efter Uddevalla gick flytten till Chalmersgatan 21 i Göteborg. 2009 öppnade man butiken på Andra Långgatan och körde under några år två butiker. Jag brukar småprata med Micke om tiden i Uddevalla och häromdagen damp det ner tre foton i brevlådan från tiden då det begav sig. Stort tack till Micke och Dirty Records. P.s notera parkeringsautomaten och Puch Dakotan utanför butiken.

Lars Wallin

dirty records micke
dirtyrecordsmicke2
tribedirtyrecords
Lars Wallin & The TribeLars live @ Dirty Records, maj 2014

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: