Konserter - Klubb, Nyheter

3/4-15 C60-Festivalen: Den Stora Vilan, Vidunder, Magna Mater, Pan, Von Trath, Förr

3/4-15 C60-Festivalen: Den Stora Vilan, Vidunder, Magna Mater, Pan, Von Trath, Förr

3/4-15 C60-Festivalen: Den Stora Vilan, Vidunder, Magna Mater, Pan, Von Trath, Förr , Stratosphere

I samarbete med Studiefrämjandet, Mortens Krog & Kulturföreningen Uddevallakassetten

Årets C60-Festival gick i 1970-talets tecken. ca 450 personer löste entré och vi bjöds på en riktig retrofest. 3 band gästade Uddevallakassetten för första gången, mäktiga Vidunder som ni bör följa framöver, ett grymt bra band som vann många nya fans denna kväll. Stratosphere från Göteborg gjorde också en stark spelning och var det band som öppnade kvällen. Magna Mater har också något stort på gång. De lokala banden Von Trath, Förr och Pan gjorde väldigt starka spelningar och hyllades av publiken både under konserterna och efteråt. Den Stora Vilan är ett av kassettens absoluta favoritband och levererade som vanligt en alldeles underbar konsert.20.00 Stratosphere
20.45 Förr
21.30 Von Trath
22.15 Pan
23.00 Magna Mater
24.00 Den Stora Vilan
01.00 Vidunder

DEN STORA VILAN
svd-kultur
Sverige har alltid varit bra på psykedelisk rock. Vi var det på det proggiga 70-talet och vi är det i ännu högre grad nu, sedan Dungen skakat om musikscenen. Den Stora Vilan är en av de grupper som klarar av den här organiskt grooviga och trippigt spejsade musiken. Det Göteborgsbaserade gänget har hängt med ett tag utan att göra något väsen av sig men med detta deras tredje album har de alla förutsättningar att kliva fram ordentligt. Träd, Gräs och Stenar, Neil Young och Grateful Dead spökar på ett angenämt sätt i den ruffiga musiken (med genuint personliga texter) utan att musikerna framstår som epigoner.
https://www.facebook.com/DSTORAV?fref=ts

VIDUNDER
Gaffa.se

Befinner sig någonstans mellan Led Zeppelin och Roky Erickson.

Till sin självbetitlade fullängdsdebut har den till Malmö/Lund omlokaliserade Växjötrion Vidunder lagt det svenska språket bakom sig och sjunger numera på engelska. Det är välkommet, för även om jag gillade Asmodeus från debutsjuan med samma namn när den kom är det just den låten och det andra inslaget på svenska, Försummad Och Bortglömd, som är de låtar som spretar mest på Vidunder. Att sjunga på engelska passar både musiken bättre och känns mer naturligt för bandet.

Musikaliskt befinner sig Vidunder i det rum Graveyard och Witchcraft öppnade dörren till en gång i tiden och det är de förstnämndas senare material som Vidunder ligger närmast.

Och trion ska inte be om ursäkt för sig, Vidunder har en hel del fina bitar som befinner sig någonstans mellan Led Zeppelin och Roky Erickson. Bäst blir det i lugna och dynamiska Fire, videolåten Into Her Grave och öppnande Summoning The Not Living, men Vidunder är en rakt igenom bra debutplatta där det hörs att ett ungt band har mognat och utvecklats.

MAGNA MATER
Magna Mater föddes ur gemenskapen av fem individer. Så som en färgskala möttes deras musikaliska tankar och idéer i mitten. Med sina olika grunder inom musik vill de skapa något som inte spikas fast till något konkret, utan mer som en atmosfärisk blandning av musikgenrer inspirerade av minnen, funderingar och känslor. Naturen och dess oändliga skönhet har sedan starten varit drivkraften inom deras musik. Med en blanding av svenska och engelska texter fogar de samman blues, jazz och folkrock med en psykedelisk underton. En typ av musik oberoende av tid eller ålder.
https://www.facebook.com/pages/Magna-Mater/293952020622623

PAN
Efter lång tystnad vaknar PAN till liv och kommer ännu gång att ge sig ut på vägarna. Bandet kommer även med debutalbumet Chaos Reigns detta år
https://www.facebook.com/panswe?fref=ts

VON TRATH
“Time’s running out, with dusk almost here.
Ominously, the night becons me
and has forced me to face what I fear”
Uddevalliansk skräck- doom- och hårdrock. Vi sväljer din själ.
https://www.facebook.com/vontrathband?fref=ts

FÖRR
Det är fredag och du är trött efter en veckas slit i saltgruvan. Allt du gör är att längta efter några sexpack folköl och lite trevlig musik. Du sätter på dig dina jeans och drar på dig en T-shirt, ringer medlemmarna i Förr och undrar hur landet ligger.
– Kom hit, vi sitter och lyssnar på vinyler med Jimi Hendrix, Black Sabbath, Fu Manchu, Sex Pistols, November, Sam Gopal, AC/DC, Faces, Kyuss och annat gôttigt…
Tja, valet kan ju inte vara så svårt om var du kommer hamna denna afton.
https://www.facebook.com/Forrmusik/timeline

STRATOSPHERE
Melancholic poprock & and some post punk
https://www.facebook.com/pages/Stratosphere/589958567787632?sk=timeline

c602015

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: