Konserter - Klubb

1/4 Zekrayat Band @ Istar Förening/Café (Arabisk musik och dans)


1/4 – 17 Zekrayat Band (Arabisk musik och dans)


Zekrayat betyder “Minnen” på arabiska och gruppen består av musiker från flera arabiska länder. Zekrayat Band framför klassiskt traditionell arabisk musik där man får ta del av de musiktraditionerna som utmärker de ursprungliga länderna De två ledande personerna i bandet Haitham al Robai och Ali Sayed vars erfarenhet sträcker sig ända tillbaka till 1978 då de uppträdde tillsammans med flera kända arabiska sångare. Under början av tjugohundratalet träffades Haitham och Ali inför en spelning och Zekrayat bildades. I och med den stora flyktingvågen år 2015 så har flera musiker från bland annat Syrien sökt sig till Zekrayat där de fått provspela och där några av dem idag ingår bandet. Flera av de nya medlemmarna från Syrien har även de varit med och spelat för stora arabiska artister på de finaste salongerna så som operahusen i Damaskus. Idag är Zekrayat ett komplett arabiskt liveband, I Sverige har gruppen spelat tillsammans med flera kända arabiska artister och nyligen även för arabiska Idol-vinnaren.

I samarbete med Kulturföreningen Uddevallakassetten, Istar Förening och Studiefrämjandet

https://www.facebook.com/Zekrayat-Band-Sweden-1750077008649867/?fref=ts

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: