Festivalen

3-4/11 UddevallaKassettFestivalen 2017


3-4/11 UddevallaKassettFestivalen 2017

3-4/11 UddevallaKassettFestivalen 2017
Lorenzo Woodrose (Baby Woodrose) • Honeymoon Disease • MISSIOS • Thomas E Frank (Den Stora Vilan) • Hypnos • Ian Person (The Soundtrack Of Our Lives) • Orkan • Tornet • Konspirationen • Förr • Obelisk • Prospect • Skuggfolk (feat Christian Dyresjö Den Stora Vilan) • Quodnon • Capricorn mfl

I samarbete med Kulturföreningen Uddevallakassetten, Studiefrämjandet, KulturUngdom och Mortens Krog

PROGRAM 2017
Fredag 3 nov
• 19.00: Quodnon
• 19.45: Konspirationen
• 20.30: Lofot
• 21.15: Skuggfolk
• 22.00: Missios
• 23.00: Honeymoon Disease
• 24.00: Hypnos
• 01.00: Capricorn

• Lördag 4 nov
• 19.00: Förr
• 19.45: Prospect
• 20.30: Obelisk
• 21.15: Tornet
• 22.00: Thomas E Frank
• 23.00: Uffe Lorenzen (Woodrose)
• 24.00: Ian Person
• 01.00: Orkan

Endagarsbiljetter (Inget förköp) köps i dörren.
Fredag 120:- Lördag 150:-

Det finns möjlighet till bordsbokning i restaurangen för att försäkra sig om biljett. Är du långväga gäst och vill vara säker på att få endagarsbiljett rekommenderar vi att vara på plats när festivalen startar kl 19.00. Du kan även kontakta Mortens Krog
Kungsgatan 17, 451 30 Uddevalla Telefon: 0522-665300, Mail: info@mortenskrog.se gällande biljettfrågor.

————————————————————————————-
HONEYMOON DISEASE

Honeymoon Disease is a groovy rock’n’roll quartet formed in Gothenburg, Sweden. The band got quickly recognized for their intense and high energetic stage performances.

Honeymoon Disease kommer till UddevallaKassettFestivalen den 3 nov

https://www.facebook.com/HoneymoonDisease/

————————————————————————————-
LORENZO WOODROSE (DK)

“The legendary Baby Woodrose front man plays an enticing solo set
He is the king of Danish psychedelic rock, front man of popular acts Baby Woodrose and Spids Nøgenhat, and he has paved the way for a whole new generation of psych rock bands. Say hello to Uffe Lorenzen aka Lorenzo Woodrose, a name that has become his stage name in Baby Woodrose. The 46-year-old musician has been part of the rock scene since the late 80s, first as a drummer in the band On Trial who played Roskilde Festival twice in the late 90s. Later he started what has become his main outlet, Baby Woodrose (also playing Roskilde Festival 2017) who enjoyed a bigger breakthrough in 2003 with their album Money for Soul and the single “Everything’s Gonna Be Alright”. Baby Woodrose won the prestigious P3 Guld award, and later they played our Orange Stage two years in a row (first as the opening act and the following year as the closing act). The year before they had played our stage for upcoming bands.

10 years later, in 2013, an even bigger breakthrough followed with the band Spids Nøgenhat, and more or less everybody in Denmark became acquainted with the surprise hippie hit single “Lolland Falster” and the album Kommer med fred, which won the band two Danish Music Awards and further two critics’ awards (known as Steppeulven).

When Lorenzo Woodrose plays solo concerts on his 12-stringed acoustic guitar you can expect hits from the back catalogues of both Baby Woodrose and Spids Nøgenhat mixed with carefully selected covers of personal psych favourites from the 60s and 70s. Look forward to the most intimate experience when Lorenzo Woodrose starts strumming his songs. “Text: Roskilde Festival 2017”
—————————————————————————————–
MISSOS
Stefan Missios är tveklöst en av Göteborgs tydligaste och skarpaste lysande ädelstenar. Träffsäkert, charmerande och med en oerhörd närvaro har han, både solo och i olika konstellationer, visat upp ett genuint artistskap som rör sig flytande över soul, blues och ballader. Alltid på den högsta nivån.

Stefan var länge en av grundpelarna i Den Stora Vilan men har också sett och hörts tillsammans Arvid Nero och Hagatrion.

I våras släpptes ”Mellan människor” – Missios andra soloalbum. Det är fyra år sedan ”Domaredans” kom och mycket har hänt sedan dess. Mycket har hänt i världen, mycket har hänt med både kropp och själ. Mer visa har Stefan tagit med sig in i nya skivan, men i övrigt är rötterna på samma ställe. Det är souligt, jordnära och syrerikt där det psykedeliska lyser med sin diskreta närvaro.

I studion gästas han av vänner som bildar olika konstellationer, hoppar in och ur låtar och hjälper till där det behövs. Denna gång har mycket av jobbet gjorts i Welfare Sounds och alla låtar har mixats av Olle Björk. Det är åtta låtar passion och tankar kring den vardag han rör sig i till och från jobbet, spelningarna och hemmet. Berättelser från kvarteren och funderingar kring världens stora och små problem.

“Att lyssna på “Mellan Människor” är som att försvinna ned i en 20-talsinredd jazzklubb och en dimma av cigarrök när ett liveband stilfullt och pricksäkert börjar jamma.”. – GAFFA , ★★★★★☆

https://www.facebook.com/Missios-897446356992354/
—————————————————————————————–
THOMAS E FRANK
https://www.facebook.com/thomasefrankthomasefrank/

Thomas E. Frank tidigare kompositör och kreatör i Den Stora Vilan kommer nu till er! Musiken är både enkel och kosmisk. Låtarna skär genom tiden. Texter fyllda av nattlig poesi vävs tätt samman med musiken. Såhär beskrev Hymn debuten Tre Månader:
“Jag får efter ett par genomlyssningar, likt Karl-Bertil Jonssons ömma moder i julsagan, något religiöst i blicken. Den här välsignade urkunden till skiva är faktiskt inget annat än ett litet ode till konsten att vara människa, en hyllning till alla typer av konstnärlig frihet, amen.”

http://www.denstoravilan.se/shop.html
——————————————————————————————
ORKAN
”Den nya proggen” hävdar självaste Nynningen om det Göteborgsbaserade bandet Orkan och ja, vi kan inget annat än hålla med.

Bandet från urskogarna i Borås har efter att ha spelat ihop i sex år greppat tag om rockscenen med helhjärtad, härjig proggrock. Texterna som brusar av jordens vrede och samhällets olycka, blandas med dansanta takter. Det råder ingen tvekan om vilka som står längst fram i det nya 70-talsinspirerade tåget. (Text Pustervik)

Theresia Dufva – Bas.
Moa-Linn Rosenlöf – Trummor, Sång.
Josefine Green – Gitarr, Sång.
Kim Bertilsson – Saxofon.
Fredrik Pettersson – Gitarr.

https://www.facebook.com/Bandetorkan/

I samarbete med Kulturföreningen Uddevallakassetten, Mortens Krog, Janssons Musik, Studiefrämjandet.

https://www.facebook.com/BabyWoodrose/
https://www.facebook.com/hawaiianwoodrose/
https://www.facebook.com/lorenzowoodrose
——————————————————————————————
IAN PERSON (The Soundtrack Of Our Lives)
https://www.facebook.com/ianpersonofficial/

——————————————————————————————
HYPNOS
Heavy Action Boogie Rock, from Göteborg Sweden
https://www.facebook.com/hypnosboogie/

——————————————————————————————
SKUGGFOLK (feat Christian Dyresjö, Den Stora Vilan ml)
https://www.facebook.com/skuggfolk/

——————————————————————————————
TORNET (Göteborg)
De härstammar från Göteborg; namnet från kort 16 i den heliga Tarotleken. Bandet bjuder på underjordiska vibrationer och visioner inspirerade av det bästa 70-talet bjöd. Sabbath, Coven, November, glömda riter, uppenbarelser samt Jonestown mynnar ut i tung rökig rock på Svenska! Kom till Templet och dyrka, erbjud era liv för den mytiska frontkvinna som kanaliserar det röktyngda oket stavat TORNET!
Spotify:

https://www.facebook.com/Tornet.GBG/

——————————————————————————————
PROSPECT
Legendarisk proggband från 70-talets Uddevalla, lika bra som någonsin.

——————————————————————————————
OBELISK
Ungt och vitalt proggband med dofter av ett 70-talets Uddevalla,
https://www.facebook.com/obelisksverige/
——————————————————————————————
KONSPIRATIONEN
Uddevallas färskaste punkband bestående av Erik Björkegren, Emil Andersson, Rickard Elofsson och Martin Andren. Energi och svenska texter.
https://www.facebook.com/Konspirationen-1815855918740455/
——————————————————————————————
FÖRR
Peter Hansson och hans crew
https://www.facebook.com/Forrmusik/

——————————————————————————————
QUODNON
Albin Karlsson – trummor
Pontus Sundström – bas
Oliwer Simonsson – sång, gitarr, piano
Kalle Weding Frendsten – sång, gitarr
https://www.facebook.com/quodnonofficial/

——————————————————————————————
LOFOT
Svängig, en aning progressiv rockmusik med prunkande texter på svenska
https://www.facebook.com/lofotrockmusik/

——————————————————————————————

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: