Kontoret

20/4 Baby Dee (US) + Indielån @ KONTORET

20/4 Baby Dee (US) + Indielån @ KONTORET

“Med lika färgstark frisyr som utstrålning har Baby Dee – född 1953 som man i Cleveland, Ohio – blivit en kultfigur med svårbestämbar musikstil. Att hon samarbetat med Current 93, Marc Almond och Antony & The Johnsons berättar knappast hela sanningen, men sätter i alla fall hennes skapande i en subkulturell kontext. Ja, till och med i en klangvärld. Men Baby Dee smiter iväg på sina egna musikaliska stigar.” Timo Kangas, LIRA 2015

BABY DEE
http://www.iamastick.com
One of the industry’s most flamboyant musical discoveries of the last decade, Baby Dee is an enchanting songwriter, classically trained harpist, circus sideshow veteran, and transgender street legend.

Her infectious cackle and extraordinary talent on the piano, harp, and accordion has caught her many musical admirers including Will Oldham, Matt Sweeney, Maxim Moston, and Andrew WK, all of whom have produced unique and magnificent albums for her. Her last release – I Am A Stick – is out on Tin Angel Records.

In the second half of April 2018, Baby Dee will on the road in a stellar duo line-up performing even more heartbreaking songs about laughter, love, and religion. Her musical sparring partner on this trip will Glasgow’s drummer of everyone’s choice Alex Neilson who is known for his own band Trembling Bells, but also for drumming up a storm for touring luminaries and weirdos such as Bonnie Prince Billie, Mike Heron, Scott Fagan or Jandek.

Listen to “I Am A Stick” here: https://tinangelrecords.bandcamp.com/album/i-am-a-stick
Baby Dee interview: http://bit.ly/babydee_berlinerzeitung
Baby Dee video: https://youtu.be/nRTqjLJ3g-o

INDIELÅN
“Det är finstämt och melankoliskt. Sångrösterna bryter av mot varandra, skört och förtroligt och skapar en magisk stämning. Blandningen av indiepop, progressiv rock och mainstreamballader är otippad men blandar sig väl.”
https://www.facebook.com/indieloan/

I samarbete med Kulturföreningen Uddevallakassetten och Studiefrämjandet

B.Y.O Bring your own food, drinks and snacks. Entré 100:-

Begränsat antal platser, kom i tid. Klicka på “kommer” på facebookevenemanget.

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: