Nyheter

Mejl med musikminnen och grattis till MF Adrian

Det kom ett mejl, musikminnen och grattis till MF Adrian

OBS! Publicerat med tillstånd av Conny Eklund

Hej Lars,

Mitt namn är Conny Eklund. Har största delen av min uppväxt i Uddevalla även om jag i dag sedan drygt 30 år bor och lever i Stockholm med en 5 årig avstickare till Lysekil i slutet av 90 talet.

Varför jag skriver är för att jag var medlem i några band band under perioden när Adrian bildades bl.a (Expander Band och Wadada).
Läser med jämna mellanrum Bohusläningen på nätet för att följa med i vad som händer i min hembygd, då jag fortfarande har delar av familjen kvar i Uddevallaområdet.

Och nu såg jag rubriken om Adrians 40 årsdag. Även om det uppenbarligen slirat lite vid några tillfällen gör det mig mycket glad att se att föreningen lever vidare och framför allt att de klarat att leva vidare under 40 år. Sanslöst roligt! 😉

Hittade också en länk till er sida där jag fann och läste din intervju med Janne G och länken till Soundcloud (där jag själv håller till) med deras gamla låtar från Prospect tiden som jag inte hört på över 40 år. Fick en otrolig nostalgi kick. Så jäkla roligt!!

Bandet Wadada var faktiskt ett av de första som fick tillgång till “Palät” och också bland de första som blev medlemmar i Adrian och bilden jag bifogar är tagen på baksidan av Palät vid en intervju med Bohusläningen inför Pressidalenfestivalen som gick av stapeln i Sanners dalar. Rucklet i bakgrunden är lika fallfärdigt som Palät var men det var en otroligt kul tid i min ungdom. Vintertid var det ingen höjdare att träna där då det inte fanns någon värme, men det var bättre än att inte träna alls. Så givetvis stod vi där och huttrade men musiken och gemenskapen gav den värme vi behövde för att köra på. Man var väl lite tokig men musiken betydde ju så mycket för oss alla då. Att det dessutom var näst intill omöjligt att få instrumenten att behålla stämningen gjorde inte så mycket, det var ju ett jäkla drag och mängder med glada skratt, och det överbryggade allt annat.
Du känner säker igen ett par av namnen i Wadada nedan. Tyvärr det enda foto jag har från denna tidsperiod i livet. Men då fanns ju inte heller mobiler och mobilkameror mm. Och inga datorer heller för den delen. ;))

“Rakan” var också näst intill vårt andra hem under en period och där fick vi tillfälle att träffa och väldigt avspänt umgås med och ibland till och med jamma med “kändiseliten” i svenskt musikliv under den tidsperioden. Man förstod nog inte då hur lyckligt lottad man var, men det blev många underbara minnen som finns med mig än i dag.

I början av 80 talet hyrda jag och en god vän en lantgård i Bokenäs där vi genom Svenska kyrkans studieförbund fick möjlighet via studiecirklar att inreda med pa-system mixerbord, förstärkare, trummor mm. Där var tre band samt ett otal konstellationer av bandmedlemmar som spelade och tränade i olika grupperingar 7 dagar i veckan. Så det var extremt sällan det var tomt och tyst när man kom hem från jobbet/nöjet 🙂 Jobbade på den tiden med Råger H och Benke H på Gröna Livets salladsrestaurang samt musik kaféet Casablanca som vi öppnade vid torget precis i böjen upp mot kyrkan. Det var ett natt kafé med många gäster som drällde in efter att krogarna stängde för en nattmacka och en kopp the mm.

Flyttade till Stockholm 1984-85 och fick där möjligheten att jobba i en musik studio (Bio-Bio i Nacka) som tekniker och utbildare under ett par år. Där jobbade jag även med Mats Wester (grundare av Nordman) Py Bäckman m.fl. Ibland var vi i Polar Studios (som inte heller finns längre) för delinspelningar mm. Tyvärr gick studion i konkurs så då fick annat jobb, barn och familj ta över livet under många år och musiken blev att jag spelade en låt eller två för mina barn på min akustiska guitarr då och då. Den har faktiskt följt mig sedan 1975 så den har hängt med i drygt 40 år den också nu 😉

Bio-Bio Studio i Nacka ca 1986
Sedan slutet av barnens tonår har jag sakta byggt upp min lilla hemstudio och återupptagit musiken som en stor del av min fritid. Hela familjen är ibland med och skapar musik men mest är det jag och min äldste son som älskar att skapa, mixa och fixa med musik i olika former.

Med denna lilla story vill jag bara skicka ett Jättelikt Grattis till musikföreningen Adrian som var en stor del av min ungdom och alla de människor som verkat för, och fortfarande verkar för dess överlevnad och utveckling genom åren. Kalasbra jobbat!! 😀

Sänder också en varm tanke till de av oss som var med på den tiden men tyvärr inte finns med oss längre.

Det har också varit mycket trevligt och stort nöje att göra Uddevallakassetten bekantskap.

Liv är musik
Musik är liv
Lev ditt liv väl
Ingen annan gör det åt dig 😉

Med vänlig hälsning

Då Nu
Conny Eklund, en Uddevallabo i förskingringen

faroutforfun@telia.com

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: