Konserter - Klubb

12/6 Mdou Moctar (Niger) – Kajkanten, Bohusläns Museum (Eftermiddagskonsert)

12/6 Mdou Moctar (Niger) – Kajkanten, Bohusläns Museum (Eftermiddagskonsert) OBS! Start klockan 15.30

Entré 150:- Biljetter köpes i receptionen på Bohusläns museum eller förköp via https://www.nortic.se.

OBS! Endast 70 biljetter säljs då det är begränsat utrymme.

“Äkta ökenblues, fast med mer rocktyngd och attack än vi vant oss vid. dånande gitarrer. Intensiv och het musik, som samtidigt behåller det suggestiva och meditativa.”
Sydsvenskan 4/4-19

“growing up on the blistering guitars of my ’60s guitar heroes like Jimi Hendrix, Jimmy Page and Eric Clapton — Mdou Moctar has made the most insane psychedelic guitar album of the 21st century.” NPR Music 21/3-19

“Mdou Moctar vässar ökenrocken med gitarrer, Inspelad i Detroit och första regelrätta studioalbumet med band, med ett fylligt, avrundat groove och starka, melodiösa svarskörer. hack i häl på nyss Grammynominerade Bombino”
Dagens Nyheter 3/4-19

MDOU MOCTAR
Mdou Moctars liv är som en film: som liten pojke byggde han en egen akustisk gitarr och började spela, trots att sekulär musik var förbjudet i det religiösa område där han växte upp. Men hans sånger om respekt och tradition blev godkända av de religiösa ledarna. Moctar skaffade sig efter mycket möda en riktig gitarr, spelade in ett album i en studio – där han bland annat auto-tuneade sin röst och blev en hit i Niger och intilliggande länder. Hans musik spreds som mp3-or från mobiltelefon till mobiltelefon. Han är självklart med på samlingen Music from Saharan Cellphones.

Efter det gick han vidare och spelade huvudrollen i en långfilm: Tuareg-versionen av Princes Purple Rain. Folkmusikskivan Sousoume Tamachek följde år 2017. På den spelade han alla instrument själv.

Hans första ”riktiga” album – inspelat med stort band i en rejäl studio – kommer i slutet av mars. ”Ilana: The Creator” är ytterst efterlängtat från fans runt om i världen – fans som älskar karismatiska Mdou Moctar och hans virtuosa sätt att spela gitarr. Men allra mest ser fansen såklart fram emot turnén som följer i samband med skivreleasen – en turné som tar honom till Sverige och Uddevalla.

I samarbete med Kulturföreningen Uddevallakassetten, Studiefrämjandet, Kajkanten och Bohusläns Museum.

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: