Konserter - Klubb

5/10 Sylvia Vrethammar – The girl from Uddevalla “Jazz, Pop, Brasil”


5/10 Sylvia Vrethammar – The girl from Uddevalla “Jazz, Pop, Brasil”

50 år i musikens underbara värld – Sylvia Vrethammar ”The girl from Uddevalla” släpper nytt album den 30/8 och jubilerar med konsert på Östraboteatern i Uddevalla den 5 oktober.


Biljettpris: 375:- + serviceavgift 30:-

Biljetter: 054-190080 scalateatern.com & ticketmaster.se
Anders Tobak & Spel, Kungsgatan 38, Uddevalla, Tel 0704-30 39 26

Det är inte bara för att det är ett halvt sekel sedan hennes första TV-show ”Sylvia 24” visades (1 september 1969) som Sylvia Vrethammar tillsammans med Studiefrämjandet, Uddevallakassetten och Östraboteatern nu bjuder in till konsert i födelsestaden Uddevalla den 5 oktober 2019. Mer det faktum att musiken fortfarande står i fokus i hennes liv. Den 30 aug släpper hon ett nytt album som får titeln ”VORTEX”, Jubileumskonserterna som fått namnet ”Jazz, Pop, Brasil” knyter an till det förflutna men med tyngdpunkt på aktuell repertoar – det blir också första turnén där material från VORTEX framförs live. Förra albumet ”The girl from Uddevalla” släpptes den 24 mars 2017 och det är nog ingen vågad gissning att det blir material både från den och tidigare skivor när Sylvia nu äntligen återser sin födelsestad.

Musiker: Klas Lindquist – Sax. Joel Lyssarides – Piano. Erik Söderlind – Gitarr. Mads Vinding – Bas. Aage Tanggard – Trummor

Redan 1967 började Sylvia Vrethammar att sjunga i Rune Öfwermans trio och året därpå gjorde hon TV-debut. 1969 spelade hon in sin första LP, Tycker om dej, som blev en stor framgång. Lennart Hyland fick upp ögonen för Sylvia Vrethammar efter att ha sett henne i TV och 1970 var hon värdinna i hans populära TV-program Hylands hörna. Samma år uppträdde Sylvia Vrethammar på den internationella sångfestivalen i Rio de Janeiro. 1973 spelade hon in låten Eviva España som blev en dundersuccé i både Sverige och Storbritannien.

2012 medverkade Sylvia Vrethammar i den tredje säsongen av TV4-programmet Så mycket bättre. Musiken fortsätter att stå i fokus i hennes liv.

– Det gäller bara att upptäcka det och låta de olika musikvärldarna inspirera varandra och genom mig inte bara mötas utan också skapa ett nytt sammanhang. Denna förkärlek jag har för gränsöverskridande musik kommer visa sig än mer tydligt på den här konserten som fått titeln ’Jazz, Pop, Brasil’.”

Plats: Östraboteatern, Kämpegatan 35, 45132 Uddevalla

OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns på http://www.scalateatern.com + ticketmaster.se

Arrangör: Studiefrämjandet, Junogatan 9, 45142 Uddevalla. Tel 0522 33078

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: