Kontoret

10/3 Jesper Lindell – Kontoret INSTÄLLT


10/3 Liz Brasher (US) + Jesper Lindell – Kontoret

OBS! INSTÄLLT pga sjukdom

Unga Memphis-Soulsångerskan LIZ BRASHER åker på turné med “en ung, vig och karatesparkande Van Morrison”, dvs JESPER LINDELL, även känd för First Aid Kit-samarbete. Fullt band medföljer!

Begränsat antal platser, så kom i tid!

Inträde 160 kr.
BYO – (Bring your own) ta med egen dryck och snacks.
Dörrarna öppnar 19.00.

I samarbete med Rootsy, Trailerpark Production, Kulturföreningen Uddevallakassetten och Studiefrämjandet

LIZ BRASHER gör den amerikanska söderns musik på sitt eget vis. Rötterna i Dominikanska Republiken och Italien och barndomen i North Carolina skapade en alldeles speciell musikalisk grogrund — som placerar henne nånstans mellan garaget, kyrkan, baren och sovrummet. Hon är en soulsångerska. En gitarr-rocker. En sekulär gospelsångerska och en värdig representant för hemstaden Memphis musikaliska smältdegel. I januari 2018 gjorde hon en kort turné i Sverige och tog publiken med storm. På Folk å Rock gjorde hon först ett kanonset. Och sen efter att Rod Melancon tappat rösten, hoppade hon upp på scenen för ett set med improviserade covers med Jetbone, respekt! Sedan dess har hon släppt ett hyllat album på prestige-labeln Fat Possum och våren 2020 kommer hon äntligen tillbaka till Skandinaven!

Ett stjärnskott som inte känns sprunget ur vårt lilla land! Så skrevs det om JESPER LINDELLs debut-EP och hyllningarna fortsatte när debutalbumet “Everyday Dreams” släpptes 2019.

Jesper Lindell debuterade 2017. Med tidigare First Aid Kit-producenten – tillika systerduons pappa – Benkt Söderberg vid producentspakarna skapade han EP:n Little Less Blue. De fem spåren fick såväl musiknestorn Jan Gradvall som GAFFA att dela ut toppbetyg och dra paralleller till “en ung, vig och karatesparkande Van Morrison”. Allra mest uppmärksamhet fick singeln Moving Slow, som inkluderades på flertalet Spotify-topplistor och i dag har streamats över 3,1 miljoner gånger.

Jespers framgångar fortsatte med Dramaten-föreställningen “Who By Fire”, den First Aid Kit-organiserade hyllningskonserten till Leonard Cohen som filmades av SVT och spelades för utsålda hus flera gånger om. 25-åringen framförde där Cohen-klassikern “Chelsea Hotel #2” tillsammans med systrarna Söderberg – samt “So Long, Marianne” med Annika Norlin, Loney Dear och Frida Hyvönen. Därtill blev framförde Jesper både “Moving Slow” och sin Cohen-tolkning i TV4:s Nyhetsmorgon.

Därefter hann Jesper och hans band med att framträda som öppningsakt till country- och americanamästare som Justin Townes Earle och Andrew Combs samt spela på prestigefyllda festivalen Sthlm Americana och inför storpublik på Rootsy SummerFest i Falkenberg.

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: