Festivalen

UddevallaKassettFestivalen: Nynningen, TisDass (Niger) mfl STREAM+LIVE


UddevallaKassettFestivalen 29-30-31 okt 2020

Nynningen, TisDass (Niger), Berg & Bedragare, Black House Hill, The Allerys mfl…

29/10 Nynningen mfl

30/10 Berg & Bedragare, The Allerys, TisDass (Niger) mfl

31/10 Black House Hill mfl

På grund av coronaviruset är konserterna reglerade enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, i dagsläget max 50 personer i lokalen, övrig publik kan ta del av de direktsända konserterna via streaming. Det finns alltså ett ytterst begränsat antal bordsbokningar i lokalen som i första skedet erbjudits till medlemmar i Kulturföreningen Uddevallakassetten. Om Folkhälsomyndigheten ändrar reglerna kommer vi att släppa fler bordsbokningar.
Så till er som inte får möjlighet att besöka lokalen rent fysiskt, duka upp snacks och dryck i din hemmiljö, höj volymen, kommentera och chatta. Stötta musikerna och Kulturföreningen Uddevallakassetten via valfritt ekonomiskt stöd som du kan SWISHA direkt till artisten eller föreningen.
På grund av rådande omständigheter reserverar vi oss för eventuella ändringar!
Festivalen äger rum på Al Khaima – My Grandfathers House, en lokal med en mysig och avslappnad atmosfär där det är lätt att känna sig som hemma. Enklare förtäring, snacks och fika finns att köpa via bordsservering.
Det finns ingen bar så det är B.Y.O ( Bring your own “drinks”) som gäller. Man tar med sig valfri dryck.
Det blir den 15e upplagan av UddevallaKassettFestivalen.
Kulturföreningen Uddevallakassetten i samarbete med Studiefrämjandet, Svensk Live, KulturUngdom, Westside Music Sweden och Västra Götalandsregionen.
NYNNINGEN
Bandet bildades 1971 och blev snabbt en av Sveriges starkaste och viktigaste orkestrar. De återföddes år 2016 piggare än någonsin. I våras släpptes en dubbelvinyl – “Vi kommer” – en liveplatta med det numera sju personer starka bandet. Albumet innehåller dessutom gästspel av Sven Wollter, Totta Näslund med flera. I dag är NYNNINGEN en grupp med rötterna i sjuttiotalets progressiva musiktradition som för musiken vidare in i nutiden med gränslös rockmusik, improviserade solistpartier och en sjujäkla energi!
I Nynningen ingår flera medlemmar som var med från starten:
Tomas Forssell – gitarr och sång
Nikke Ström – bas
Bengan Blomgren – gitarr
Sedan nystarten finns Thomas Jäderlund, altsax
Hilda Ekstedt, tenorsax
Niclas Rydh – trombon och
Pontus Torstensson, trummor också med.
Den 29 oktober kommer alltså ett av Sveriges mest framstående proggband till Uddevalla och UddevallaKassettFestivalen. (På scen torsdag kl 21.00)
Läs mer på http://www.nynningen.se
TISDASS (Niger)
Med akustiska folkliga sånger och klassiska rocklåtar (Desert blues) tar TisDass dig från Azawad-öknen till Niameys hektiska gator. TisDass är den senaste heta rockgruppen i staten Niger. Tisdass betyder “pelare” på språket Tamashek och gruppen har som vision att bevara och berätta om sin kultur och sin historia av folkslaget Tuareg. Gruppen leds av sångaren och låtskrivaren Kildjate Aldabe Moussa, som kommer från staden Tchintabaraden i området Azawad i Niger. Gruppen släppte sitt första album “Yamedan” i december 2015 på det amerikanska bolaget Sahel Sounds.
Moussa Kildjate Alb

BLACK HOUSE HILL
Formed in 2015 by vocalist Alex Gadde and Bassist Erik Pelz who found out quickly that they shared a passion for rock and metal music when they were in the same class in secondary school. They started to jam Metallica tunes together in Alex garage and were soon joined by Leadguitarist Nils Leufvenius and original drummer Tobias Engelbrektsson and started to write own songs. The band were going through several drummer changes and were later on joined by drummer William Martinsson, who saw the band at a local gig. With a personal and musical chemistry the band started to write their second album “Release The Bullet” which were going to be their second full lenght studio album and the first release with William on the drums. Their vision with their music is to show that rock and roll lives and that the younger generations also deserve a spot in the Swedish Rockscene. They want to go as far as possible and they want to get out their music to all kind of target groups and not just be stuck in the same old audience. The band is unsigned and they are recording and releasing their music on their own. When it comes to the live part the band is giving 100% all the time and they are not afraid to use the whole stage.
Line-up: Alex Gadde – Rhythm guitar, lead vocal Erik Pelz – Bass, backing vocal Nils Leufvenius – Leadguitar, backing vocal William Martinsson – Drums
https://www.facebook.com/BlackHouseHill13/

BERG & BEDRAGARE
Christoffer Berg – sång och akustisk gitarr
Edward Sensier – elgitarr
Pontus Blom – bas, gitarr, piano och kör
Patrik Carlsson – trummor och slagverk
Per Baltzar Keyboards, saxofon
https://www.facebook.com/bergochbedragare/

THE ALLERYS
Med en salig blandning av musiker från Uddevalla lyckas The Allerys att koka ihop en färsk americana med smak av gammal blues och rock. Debut-EP kommer nu i höst.
https://www.facebook.com/TheAllerys/

Fler band och info presenteras inom kort. Visa mindre

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: