Konserter - Klubb

8/5 Christopher Paul Stelling (US) – Kassetten/Studio 32

christofferpaulposter

8/5 Christopher Paul Stelling (US) – Kassetten/Studio 32

Förköp via billetto.se
Det går även att köpa biljett i entrén på konsertkvällen men då endast via Swish eller kontant

 

Christopher Paul Stelling har i över ett decennium levt ett liv som i det närmaste kan beskrivas som det av en vagabond. Utrustad med gitarren och sångerna har han berättat sig genom två kontinenter – Nordamerika och Europa. Nedslagen har varit många och bland dem återfinns Newport Folk festival och succén NPR Tiny Desk Concerts, för att nämna några.

De sånger han bär med sig har en inbyggd medvetenhet om den djupgående tradition som finns invävd i den amerikanska folkmusiken, från de religösa inslagen till den psykiska tyngd som ett kringflackande liv kan medföra. Han kämpar mot sina demoner och sina val, samtidigt som han försöker finna ett lugn i tillvaron. Musiken finner ro i nutiden, men respekterar samtidigt det hantverk som genom historien byggts upp, och ställer krav på detsamma.
I en strid takt har Stelling givit ut plattor på bolag som Anti, tidvis har även namnkunniga samarbetspartners bäddats in i arbetet, däribland Ben Harper som producerade 2020 års ”Best Of Luck”. 2021 utkom hans senaste album, tillika det sjätte i ordningen – ”Forgiving It All”. Ett album som skiljer sig från tidigare produktion – det kom till genom publikens hjälp, utan inblandning av skivbolag. På sätt och vis är det en reflektion över de dryga tio år som gått, Stelling funderar över de livsval som han gjort, tackar ödmjukt för att han fortfarande har ett liv att leva och handskas med det faktum att framtiden fortfarande är ett oskrivet blad.
Att framtiden än är oviss kan de flesta nog gå med på, men Christopher Paul Stelling tycks ta faktumet med ro, tillsammans med gitarren, och tryggheten i berättelserna, vet han nog trots allt precis hur han ska bete sig för att tackla ovissheten – han följer sitt kall och tar med sina historier ut på vägarna.

B.Y.O Bring your own “drinks & snacks”. = Ta med din egen picknickkorg.

I samarbete med Trailer Park Production, Northern Trail, Kulturföreningen Uddevallakassetten, Negatif Film och Studiefrämjande

Entré öppnar kl 19.00, konsertstart kl 20.00

Förköp: https://billetto.se/e/christopher-paul-stelling-us-kassetten-studio-32-biljetter-612302
Entré 200:-

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: