Artiklar/Arkiv

A-bombers 2006

A-Bombers + Where the action is med The Hellacopters, Backyard Babies och Millencolin mfl! -2006

2006-08-06
Satan vilken skön Lördag, inte fan kan jag meka eller namedroppa bilmärken men oj oj vad jag rös när de gamla pärlorna drog på uppför Devils Peak (Dynamitbacken). Wikmo och A-bombers sätter en gång om året Uddevalla på kartan och entusiaster från hela världen vallfärdar först till Uddevalla och senare på kvällen till Backamo. Bilarna var snygga, coola och jag saknar ord, ägarna likaså förresten, shit vad snyggt rockabillymodet är, lätt det fräckaste i mina ögon. Brudarna är ascoola med sitt tuperade hår, tatueringar och prickiga klänningar, dom äger! Efter att ha bevittnat samtliga åk knallade vi ner mot det vackra söder, svalkade strupen med några VB innan The Wittings plockade upp oss för avfärd till Göteborg och Where the action is. Herregud, vilken dag, efter att ha slutit upp med kassetterna Dinky, Mattias, Jeanette, Martin, Paulina och den hårt arbetande Kai Martin så hann vi beställa in några öl innan ett grymt spelsuget The Hellacopters klev på scenen. Stabilt och bra som fan, jag älskar Hellacopters! Jag hade förmodligen gått sönder om dom kört The Rubinoos gamla “Rock’n roll is dead”, nu fick det räcka med att hel gå och beställa öl innan Backyard babies intog scenen framför sin coola backdrop med en dödskalle. Dregen såg dagen till ära ut som en yngre version av Hanoi Rocks tandlösa gitarrhjälte Andy McCoy. Spelningen var bra men jag håller coptrarnas lite skitigare rock som tyngre och bättre.
Köerna till toaletterna var helt osanna, 1/2 timma, så jag och Bernes lillebror fick hoppa över staketet till de öde pissoarerna som bara stod där helt felplacerade och retade oss! Sen gick det ju inte att komma in på ölområdet igen, köer och åter köer.
Vinsten med detta var att vi fick köpt Hellacopters färska samlingsplatta “Air raid serenades” för en hundring samt första nr av Denimzine som jag inte hade. He he fick förresten en tuff Radio Birdman affisch. Millencolin lirade utom synhåll för oss, som tur var tog Sari fina bilder. 29,000 pers var plats. Efter nattmat på Preem och pissepaus vid ödsmålsbron så spisades det skivor på Göteborgsvägen fram till gryningen. Här kommer det OJ OJ OJ!


Kassettreportern
L. Wallin

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives