Artiklar/Arkiv

A-bombers Old Style Weekend 3-5 aug 2007

Old Style Weekend i Uddevalla/Backamo nr 12

Över 3000 pers sökte sig i helgen till Backamo och Dynamitbacken/Devils Peak i Uddevalla. I publiken fanns gäster och deltagare från hela världen, några riktigt långväga eller vad sägs om Dave och Cabel som åkt hela vägen från Tasmanien i Australien! Från USA träffade vi massor av folk bla Smithy från New Jersey samt Ron, mannen bakom Roots Rockabilly Roadhouse Radio. Givetvis var här folk från hela Europa, Sverige och förstås en massa lokala hjältar såsom Aldeborn, vars öron fortfarande tjöt efter Richards solon på Ullevi kvällen innan. Kassetterna Putte Punk var på plats med sin Gunilla, Sari, Mattias, Speedfreaks Hansson, Pierre, Dinky, Claes, Anders, Pelle mfl mfl! Gamle punk Icke fixade med ljudet. Diktaren Aska hängde på till Backamo där flera gästerna trodde att han var en präst, “Pastorn” är numera det nya smeknamnet!
Vet inte vem vi ska tacka, men vilken jävla tur med vädret arrangörerna och publiken hade, solen sken från en klarblå himmel. Köerna till Calles korv ringlade långa och den medhavda ölen svalkade många strupar. I gröngräset slog vi oss ner med goda vänner och kamrater, det var mycket att kika på. De gamla bilarna är ju alldeles fantastiskt vackra, är ju svag för rockabilly stilen och även om vi är vackra allihop, så var flickorna i sina prickiga klänningar och sitt tuperade hår tillsammans med grabbarna i backslick och uppvikta jeans i en klass för sig, stiligt! Tävlingsmomentet för de som inte vet är att förarna kör två race, och den som kommer närmast sin första tid vinner, man behöver alltså inte gasa för kung och fosterland, även om publiken jublade så fort någon tryckte plattan i botten och mullrade upp för backen.
32 fordon tävlade i följande klasser: 8 hot rods, 8 kustoms, 8 motorcycles, 8 stock American cars 1956 eller äldre.

Efter mingel och fotografering intogs öl med australiengästerna på Mortens Krog innan vi begav oss ut till Backamo. Jisses vad mycket folk, campingen och parkeringen var smockfull. Det var en fröjd att knalla omkring på festivalområdet, smutta på öl, tjöta med folk från när och fjärran, kolla in bilar och motorcyklar och inte minst lyssna på asbra livemusik.

Artister: Dj Archie w sidekick Luke (Scotland). Harmonica Sam (Swe), Kieren McDonald (Australia) The Round up Boys (Germ), Rock-a-bop (Swe), Dj Ashley (England), Dj Loco Angel, Echo Canyon Boys (Swe) ,Dj Boppin Sonny (Denm) Cherry Casino & The Gamblers (Germany).

Stort tack till A-Bombers som bjuder Uddevalla på detta arrangemang.

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: