Artiklar/Arkiv

Krogguiden – 06

Uddevallakassetten guidar dig genom Uddevallas krogdjungel. Vart ska man gå, vilka typer av gäster förväntas du möta etc. Vi rätar ut frågetecknen om de osynliga men ändå så tydliga reglerna och indelningarna som finns, här avslöjas allt så att du ska få ut det bästa av din fredagskväll! Ni får ta det med en nypa salt, allt är givetvis överdrivet men det ger ändå en liten bild av hur det ser ut.

Mortens Krog

Kungsgatan.
http://www.mortenskrog.se
Mortens har nyligen genomgått en gigantisk nybyggnationen och är i dagsläget Uddevallas slagskepp inom krogvärlden. Detta har inneburit att det inte längre är lika lätt att generalisera över vilka de typiska gästerna är. Historiskt sett så har detta varit haket som alla musiker har hängt på. Det är här som alla de lokala banden har lirat, och det är här man sedan 1980-talet har kunnat få uppleva livemusik. Faktum är att vissa Svensson varit livrädda för att gå hit trots den goda maten och den mysiga miljön. Genom åren har krogen upprustats och ryktet om de högklassiga köket gjorde att allt fler har hittat hit. I början gissar jag att de företag som förlade sin firmafest här kände sig lite rebelliska, musikerna har hela tiden funnits kvar och samsats om utrymmet med matgästerna. 2005 genomfördes den stora förvandlingen och krogen blev nästan 3 gånger så stor. Numera finns det både pianobar, dansgolv, matservering, uteservering och rockklubb under samma tak och nu hänger alla typer av människor här, musiker, golfare, banktjänstemän och knuttar i en ganska skön blandning. Det är dock svårt att bli av med rykten och fortfarande möter man Uddevallabor som tror att det endast är mystiska bibliotekarier, långhåriga musiker och författare på Mortens. För att summera det hela så är Mortens fortfarande en bra rockklubb där kulturfolket hänger, men numera är de i minoritet och samtalsämnet kan därför lika gärna handla om golf och aktier som om senaste plattan med The Hellacopters och fotboll. Klädstil: jeans och kavajjacka.
Bra kök med bland annat toast skagen och grillspett på menyn. Grym uteservering i mysig innergårdsmiljö.
Vill ni bjuda mig på en öl så hittar ni mig förmodligen här. Ålder +30

Agassis Restaurang

Kungsgatan 31
http://www.agassis.se
Även Agassi har genomgått en totalrenovering vilket inneburit att det även här inte längre är så lätt att genelarisera över vem den typiska gästen är. Tidigare hängde alla 20 åriga hårdrockare från Tureborg här och publiken var för det mesta väldigt ung, kanske dröjde sig några äldre eftermiddags öl drickare ibland kvar som ett udda inslag. Tack vare den fräscha inredningen så har allt fler hittat hit, men det är väl i huvudsak fortfarande de törstiga afterwork gästerna och ungdomarna som inte trivs på GG samt de unga hårdrockarna som är här.
Köket är känt för att servera väldigt god dagens rätt. Ibland uppträder trubadurer, Dj’s med tema kvällar.
Jag ramlar in ibland. Klädstil = Iron Maiden t-shirt, slitna jeans och boots. Eller JC kläder + keps. Ålder -20.Krogen
Norra Drottningg
http://www.krogen.se
Krogen är favorithaket för 50+ gäster som äger företag. Medelålder är hög och klädsel stilig. Här serveras god mat i en klassisk miljö.
Köket bjuder på bland annat fisk.
Klädstilen som gäller är kostym och långklänning. Ålder +50

Kullgrens / K2
Norra Hamng 6
http://www.kullgrens.se

Detta är lilla Uddevallas miniversion av Sture plan och här umgås de lokala bratsen med idrottsstjärnorna i Kropps, Oddevold och IFK! Då föräldrarna läppjar konjak på “Krogen” så sitter företagarbarnen på Kullgrens och diskuterar aktier, golf och affärsidéer.
Köket håller väldigt hög klass och lokalerna är väldigt mysiga.
På menyn finner man exklusiva maträtter som kanske passar bäst efter golfrundan snarare än efter en hård dags ställningsbyggande. Två sparrisar för 390:- typ! Fin uteservering.

Klädstilen är fabriksslitna märkesjeans och märkesskjortor (Dyra).
Ålder +20.

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: