Artiklar/Arkiv

Peace and Love 2008

Torsdag 26/6. Peace and Love festivalen i Borlänge är nu Sveriges näst största festival! Bandbokarna hade lätt platsat i Uddevallakassetten, herregud vilka band som gästat skogarna i dalarna, eller vad sägs om ex New York Dolls, Patti Smith, Iggy & The Stooges, Sex Pistols + några hundra till! Det stora dragplåstret detta 10 års jubileum var förutom Manu Chao, det legendariska och mytomspunna Sex Pistols, i originaluppsättning! Fantastisk bokning. Återkommer till Pistols, för först var det ju en torsdag och fest för sisådär 10 talet Uddevallabor som rest norrut, de allra flesta bodde på Active Hotel vid infarten till Borlänge, ett sporthotel för skidentusiaster fast nu belägrat av svartklädda punkare och rockers, kontraster är alltid trevligt! Vid tog oss in till First Hotel för en (eller två) kalla öl, sedan iväg till stora scenen, “Eldorado” för att kolla in Loffe och Pugh, fan vilket leende Loffe hade när han blickade ut över publikhavet på sisådär 15000 pers. 25000 biljetter såldes förresten till festivalen. Kanske var 85% där när The Hives kickade igång sin show kl 19.30, fler öl hade runnit ner i struparna och Peller gjorde sitt för att piska upp stämningen. Vi vandrade dock vidare till scenen Himalaya för att kolla in grymma Kaizers Orchestra som var hur bra som helst! Kolla lite på Hästpojken som varvade grym musik med sådär musik, Hardcore Superstars var lite för mycket metal men drog mycket folk, Timo Räisänen hann vi se klä av sig skjortan till småflickornas jubel. Kl 22.00 klev så Manu Chao på Eldoradoscenen och Borlänge kokade, fy fan vilket gung, ös, dans och allt man kan tänka sig en sommarkväll där fyllan värmde själen likt en kvällssol. Vi hann även se några låtar med Caesars sedan snabbt vidare till Mando Diao som även dom fick sin gamla hemstad på benen och att vråla i glädje! Smög förbi en överaskade bra Andi Almqvist, måste hitta en platta med honom. Hurriganes var riktigt dåliga ha ha. Mer öl på First Hotel med Crippa “Attentat” och Modig “P-Nissarna”, Veronica “The Nunnery”mm mm och en massa Uddevallabor! Sahara Hotnights som ju egentligen är hur bra som helst hoppade vi över då vi alla var över 30 bast, (Vi har inte glömt Cafe intervjun). En grym dag var till ända!

Fredag 27/6 en magisk dag, i programbladet stod bla Sex Pistols! 12.00 beställde vi första ölen, jodå återigen på First Hotel. Kollade in Mikael Wiehe och Ebba, sedan Stefan Sundström som gästades av gamla Ebba Grön hjälten Fjodor! Dala ramlade även han in på First Hotel för att ladda med en kopp och tjöt med kassetter innan giget. 18.45 klev så The Hellacopters upp på scenen och jävlar så mycket folk det var i publiken, gåshud! Sanslöst bra rock’n roll och alla dessa älskade ostbågsposer 5 kassetter!
He he, Dala smög sig efter konserten ut i publiken med en grogg i handen och fick genast problem med vakterna, han smög sig vidare iväg för att kolla lite Thåström, själv såg jag bara en låt innan jag likt ett barn på julafton ställde mig längst fram för att vänta in Johnny Rotten, Steve Jones, Paul Cook och Glen Matlock. Jag hade chansen att se dom 23 juli 1977 men valde ett kalas istället, men nu, nu var det dags. Kl 21.30 rann tårarna ner för kinderna på Modig, nackhåren reste sig på mig och ackorden till Pretty Vacant ekade ut över dalarna, my god, tro inte ett ord på vad kritikerna på Aftonbladet och Expressen hade att säga (Dom gnällde, men lokalpressen hyllade) det var så jävla bra, skitsamma att dom är äldre än 77 och väger mer än 77 kilo, va fan det är ju Sex Pistols, behöver jag säga att publiken kokade i takt som Rotten häcklade och visade rumpan, Expressen gav en överkryssad geting, jag ger 4 starka kassetter, fy fan vad gött! Vi skakade efter konserten och det fanns inget annat att göra än att lugna nerverna med öl och mera öl på First Hotel. Några kollade in Kent, andra Clutch, själv avnjöt jag ännu en kall öl och snackade punkminnen med Crippa.

28/6. Lördag! Bängen trålar nynnade vi på tillsammans med Nationalteatern 17.30. kollade in International Noise Conspiracy och Uddevallabandet A Good Reason, fan vad kul med att hemmaband på denna stora festival, respekt bröder och systrar! W.A.S.P drog en hel del publik, men bäst denna dag var Kapten Röd & Majorerna, grymt bra! Kollade lite på Hanoi Rocks. Just det, höll ju nästan på att glömma det som var allra bäst på lördagen, jag till och med bättre än Manu Chao och endast slaget av Sex Pistols, live kl 20.00 på stora scenen lördag kväll var legendariska Roky Erickson & The Nomads, jävlar vad tight och bra det var, rock’n roll i världsklass, snubblandde nära en femma faktiskt, hatten av igen! Nå, mer då, vad gjorde vi, ja va fan vi gick ‘hem’ på nätterna, en 20 minuters promenad, irrade omkring på stan tidigt på dagarna, besökte den fantastiska skivaffären Folk & Rock, åt mat på “Dala Indiskt”! underbart namn, besökte öltält, kissade långt från öltälten för at sedan köa för att komma in i öltälten igen, och om igen, såg dalahästar, spelade biljard på hotellet, drack öl i plastmuggar, besökte Bolanche, träffade ägarna till Denimzine, morsade på Joel, hade det jävligt trevligt, peace and love folks!

Alright! Missade ni Pistols och Roky? Here´s a piece of the action! P.s kolla noga inför andra versen på Anarchy in the UK!

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: