Festivalen

2-3/9- 05 UddevallaKassettFestivalen


2-3/9- 05 UddevallaKassettFestivalen
Ur anteckningsblocket…

Úddevallakassettfestivalen blev en succé! Mortens Krog fylldes till bristningsgränsen med folk som alla var på ett strålande festhumör. Pinhead inledde festivalen tidigt på fredagskvällen med sin sköna rockmusik och det dröjde inte länge innan publiken började strömma till. När sedan de omåttligt populära The Bends gick på scenen så var lokalen fylld av framförallt vackra flickor! Fattijons fick igång rejäl allsång redan innan man slagit igång det första ackordet, “hey ho let´s go”! TribeLars bestående av Lars W och Lars W bjöd på annorlunda världsmusik med didjeridu, munspel och sång. Tommy “Cosmo” Ask läste dikter som fick delar av publiken att inleda diskussioner. Agnes smällde till med en kanonspelning, kanske sin bästa dittills. Den legendariske och tillika godhjärtade Kai Martin bjöd på vacker och avskalad musik, vilken röst! Rapparen Skoob fick Mortens att gunga med sin skönt svängiga musik. Speedfreaks fick med sin energiska rock både sig själva och publiken att gå helt bananas, Hansson låg på golvet bland publiken och spelade för att i nästa stund banka basen mot huvudet och sedan mot väggen samtidigt som publiken skrek av förtjusning! När sedan The Movers klev på scenen så var det elektricitet i luften, Erik, Pontus, Edward och Alexander fick nästan taket att lyfta. General Wallin gästade och sjöng The Saints klassiker “Lost & found”. Straw Dogs med gäster såsom Thomas från P-nissarna/Speedfreaks, Hansson från Scumbags/Speedfreaks, Micke, Urban, Johansson Anti Avans/IFK Gamla Saxon bjöd som avslutning på en kaotisk version av Blå tågets “Staten & Kapitalet”. Just det…Kai Martin gästade också StrawDogs och bjöd i bar överkropp på en svettig version av Ebbas gamla klassiker “Vad ska du bli”. Klockan 15.00 på lördagen öppnade DJ Kongstad festivalen med “Teenage kicks” och sedan serverades ohyggligt bra musik under två timmar till de törstande artisterna som väntade på avspark mellan Sverige – Bulgarien, 3 – 0! Efter matchen klev Pinhead på och så var kvällen igång! Nu var det djävulskt bra, alla band och artister var laddade till bristningsgränsen. Dan Fägerquist som bjöd på en grym konsert pratade om att detta var en av de roligaste konserterna han gjort någonsin! Agnes som gjorde sin avskedsspelning var bättre än någonsins, responsen från publiken var total. Tompa gjorde succé med sina dikter. Paulina debuterade med bravur! The Bends var helt enorma. Fattijons har aldrig varit så här bra, publiken sjöng och sjöng, speciellt till den gamla klassiker “Levande begravd”. Speedfreaks var tokbra! The Movers ägde! Wallin hade läst i någon bilaga att öl är bra för håret? Kaotisk avslutning igen med tusen pers på scenen i “Staten & Kapitalet”. Christian Dohber fick alla som befann sig i lokalen att häpna, vilken röst och vilken musik! Det blir en ny festival nästa år!

Stort tack till Christian Dohber, Speedfreaks, Dan Fägerquist, Kai Martin, The Movers, Agnes, Skoob, The Bends, Fattijons, StrawDogs, Rolle, Mortens krog, Gunilla, Sari, Paulina, Tommy Ask, DJ Kongstad, Pinhead, Psycho Therapy, Zlatan, Anti Avans, personalen och givetvis publiken för en fantastisk helg.


About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: