Festivalen

4-5/11- 06 UddevallaKassettFestivalen


4-5/11- 06 UddevallaKassettFestivalen
Ur anteckningsblocket…

Hur summerar man en sådan här helg? 48 timmar av fest, musik, möten, öl, vin och gud vet vad, jag har bara ett ord, skål!
Uddevallakassettfestivalen (Skruvat namn egentligen), blev en välbesökt klassiker, det var för att tala klarspråk packat som i en bohuslänsk sardinburk.

21 band/artister innehållandes i runda slängar ca 70 pers + publik fick Morten Krog att koka, jeezus när Nober Hill gjorde en Hysén, 6 kassetter av 5 möjliga så gick det inte att röra sig men oj vad det svängde!
Fast låt oss ta det från början, kl 18.00 på fredagskvällen tryckte kungen DJ Kongstad på play och festen var officiellt igång.


19.15 inledde Hanssom med en Gärdet doftande (Progg) kalasspelning, vilket lyft bandet har gjort! 20.00 O.S.A.R med låten London Calling kickade punkfarbröderna igång temat för festivalen “punk”, tight och hur bra som helst. 20.45 The Sonic Generation med en stencool Doffe i spetsen bjöd på grym rock’n roll.

21.30 Stone AD, det var ett tag sen jag senast såg Martins storebror Berne på scenen, tungt och hårt, respekt!

22.15 Fuelhead, nu var det smockfullt i lokalen att bandet är populära råder det ingen tvekan om, Metal på hög nivå!

23.00 Rawhide fick med sin bensindoftande rock publiken att gå bananas, slamdance och pogo i ett regn av öl, ojoj! 23.45 The Durango Riot bjöd på sanslöst bra garagerock ur samma skola som Borlänge sönerna Mando Diaos hämtat sin inspiration ifrån, mäktigt!

24.30 The Movers, kassettens husband och Högsäters stolthet knäckte som vanligt med sin grymma rock’n roll! Dag 1 var till ända och tidsscheamt höll sånär som på en kvart, stabilt Rolle! Efter resorb, espresso, och dubbeltreo smygstartade vi redan kl 14.00 med soundcheck av det sjukt bra SuperDöner. God musik, pyttipanna och öl fick bakruset att sakta men säkert släppa greppet om den skakiga kroppen!

Det var hur kul som helst när bandmedlemmarna började strömma till under eftermiddagen, det är inte var dag tuppkammarna dominerar på Mortens. Med start kl 15.00 bjöd DJ Kongstad på musik att vakna till, he he det var en hel del tunga huvuden.
16.00 var det dags för undertecknad att tillsammans med Hansson och Paulina försöka ro i land den inbokade spelningen, svårt saknad var dock vår gitarrist och sångare som inte kunde medverka.

16.45 gjorde Barnarp Bulldogs med den forna Uddevallapojken Peter Blomqvist i spetsen sin debutspelning, klassisk tvåtakts punk signerad Blomman (debuten gick strålande).

17.30 gick den mytomspunne diktaren och poeten Tommy Ask upp på scenen, briljant var omdömet i gästboken över Tompas framträdande!

18.00 Klassiska Fattijons gjorde entré på scenen och bjöd på skön punk, Paulina gästade liksom Blomman som nu återförenades med sitt gamla band, det blev allsång till deras “öl mat och bensin”!

18.45 Kai Martin den sjungande hockeymålvakten bjöd på vacker cocktailmusik, stilig som aldrig förr och med rösten i behåll gav Kai publiken en stunds andrum i allt larm. 19.30 punkexplosion med The Disturbances, svinbra och ösigt.

JOHANNA DAVALLIUS var nog förövrigt kvällens mest fotograferade person! 20.15 Savage Heart från Göteborg bjöd på klassisk 80 tals hårdrock.

21.00 Super Döner, aldrig tidigare har Mortens haft något liknande band, vilken show, vilken konsert, galet och underbart, ett av tre som gjorde en Hysén!

21.45 Christian Dohber trollband publiken med sin magiskt och sjukt vackra sångröst, jävlar vad bra det var, sex av fem möjliga!

22.30 Nober Hill knockade publiken med sin starkaste konsert någonsin, lovorden haglade över gruppen, aldrig tidigare har så många knött sig in i lokalen för att bevittna ett gig, så jävla coolt, så kaxigt, så självklart, Nober Hill ägde!

23.15 Hata Katten, vilka tjejer! Deras attityd och utseende charmade sönder kassettgubbarna redan på en spårvagn i majorna en blåsig höstdag för länge sedan och det var hur kul som helst att nu få se dom på Mortens Krog, kamerorna smattrade i takt till gruppens larmande “knup”, skål!

24.00 underteckand igen, StrawDogs, ni får förlåta oss men vi vill så gärna vara med ha ha, “we are the U-A Punx”!

24.45 Grandefinal med The Nunnery feat Crippa, Thomas. Martin, Veronica och Michaela, sicket ös dessa punklegender bjöd på, kärlek!

Såg ni förresten att The Partisan gitarrist Andy Lealand smög omkring på Mortens, stort! Ja, det fanns förstås ännu fler hjältar i publiken, Dan Gamla Saxon, hela Anti Avans mfl mfl Tack alla ni som gjorde det här till den höjdare det blev, Rolle tack igen, personalen & banden tack igen!

Lars Wallin / Uddevallakassetten
Vi syns nästa år!

Stort tack till: DJ Kongstad,Hanssom,O.S.A.R,The Sonic Generation,Stone AD,Fuelhead,Rawhide,The Durango Riot,The Movers,TribeLars,Barnarp Bulldogs,Tommy Ask,Fattijons,Kai Martin,The Disturbances,Savage Heart,SuperDoner, Christian Dhober,Nober Hill,Hata Katten,Straw Dogs,The Nunnery, Mortens Krog, Rolle, Sari och Gunilla.
Betyget är till er alla 5

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: