Intervjuer

Pontus Blom – The Movers 2009-07-10

Pontus - The Movers

Pontus Blom – The Movers 2009-07-10

Spelningar på legendariska Cavern Club i Liverpool, helsida i GT, inspelningar med den mytomspunne producenten Björn Olsson, våren har varit intensiv för Högsäter/Uddevallabandet The Movers. Uddevallakassetten bestämde möte för en intervju med gruppens frontman och sångare Pontus Blom för att få svaren på det alla undrar över, hur gick det i England, hur går det med inspelningen? Över ett glas rött en regnig sommardag på Asplundsgatan inleds samtalet.

1. Nå Pontus, vi vet ju att alla vill veta hur det går med inspelningen, hur det gick i England osv, men låt oss ta det från början. När föddes The Movers, när repade ni för första gången och var?
Svar: Vårt allra första rep var på Legion i Färgelanda, sättningen var då som nu, jag Pontus, Erik, Edward och brorsan Alexander. Ja förutom att David är med nu förstås.

2. Var och när skedde debutspelningen?
Svar: Ah det var i Valboskolans matsal, milleniumbalen – 99. Det var jullov och alla var uppklädda i frack osv. Vi lirade 6-7 låtar, några egna och några covers, bla en Thåström.

3. Hur ser det ut med era utgivningar egentligen vad har ni släppt i skivväg hittills?
Svar: Vi var inledningsvis med i en studiecirkel hos Studiefrämjandet där det ingick 2 inspelningsdagar per år. Studion låg på Restagård, i samma lokal där man utövat lobotomi! Vi spelade in 5 låtar, året var 2001. Därefter har vi spelat in en hel del i replokalen, först i vår lokal i Legion. Erik vår basist fixar med inspelningstekniken, han är grym. 2003 gick vi och vann Rock of Bohuslän och vann en singelinspelning. Skivan spelades in i K3 studion och gavs ut i 1000 ex. Ps vi har några kvar om någon är itnresserad! Nästa inspelning var i klassiska Music-A-Matic studion där foton på kändisar som Paul Stanley och Mick Jones mfl hängde på väggarna. Här spelade vi de låtar som man just nu kan höra på vår myspace.com/themovers sida. En inspelning som genererat en mängd spelningar, bla på Arvika och inte minst i Liverpool. Den inspelningen var klart värd sina pengar.

4. Vilken är den roligaste spelningen med The Movers?
Svars: Måste svara den på The Cavern Club i Liverpool, det var magiskt! Första upplagan av Kräftskivefestivalen. tror det var 06 var också skitkul, det var en massa polarna från bla Göteborg och vi lirade på logen, klassiskt! Första spelningen på Sticky Fingers var grym. Kassettspelningarna har också varit kul.

5. Konsertminnen med band/artister du sett live?
Svar: Fan vad svårt… Soundtrack på slussen är alltid fantastiskt. The Hellacopters på the Cod i Strömstad. Svenska band på små scener är alltid grymt. Arenarock är inte lika kul även om AC-DC var fantastiska på Ullevi

6. Vad har du för inspirationskällor musikaliskt?
Svar: Man kan ju aldrig komma ifrån de stora namnen. Bob Dylan, Neil Young, Rolling Stones. Gillar Graham Parsons som fan, Wilco är svinbra. Sedan svenska band som Soundtrack och Hellacopters. Jag samlar förresten på Hellacopters plattor vinylsinglar, maxisinglar ja allt med dem.

7. Lever ni i The Movers på musiken eller har ni vanliga kneg vid sidan om?
Svar: Vi jobbar med vanliga kneg. Jag är sportsäljare på Intersport. David är mediasäljare på Media-Mart, Edward jobbar på teknisk verkstad, Alexander på ett cementgjuteri, Erik är i samma bransch fast han kör eget, Erikssons Bygg och Maskin.

8: Sjunger du i duschen?
Svar: Oh yes, oftast Elvis, men det är dålig akustisk, har inget kakel!

9. Bästa partyskivan, hur kickar du igång en död fest!
Svar: Lätt, Eagles of death metal: Death by sexy, och MJMT: Oracular spectacular för att nämna några.

10. Vad lyssnar du till när du är bakfull och har ångest?

Svar: Neil Young: After the goldrush

11. Vilken var den första skivan du köpte?

Svar: Aerosmith: Amazing. Kommer ihåg att den hade simmande spermier på omslaget.

12. Vilken är den senaste skivan du köpt?

Svar: Det är Wilco (Album) grym platta som jag rekommenderar varmt!

13. Vilket är soundtracket till ditt liv? Vem skulle spela huvudrollen som Pontus i filmen “The Movers story”?

Svar: ha ha Accept: Balls to the walls! Huvudrollsinnehavare skulle vara en ung Jeff Bridges!

14. Pinsammaste skivan i din samling?
Svar: Hm, har egentligen ingen jag skäms över, hm skulle väl isåfall vara GES, en platta jag fick av min far som står där den har stått sedan -94

15. Vad har du för “skills” i din cv? Typ, grym på poker osv?
Svar: Jag är en fantastisk skidorienterare

16. När kom du på att du ville hålla på med musik, starta band osv?

Svar: Vi brukade få skivor av våra äldre kusiner, fick bla Metallica: Kill ’em all. Gun’s roses: Appetite for destruction. Framförallt sistnämnda plattan styrde in mig på musiken. Hade affischer på väggarna med Gun’s, baksidan på första plattan där Slash poseras med Jack Danielsflaskan, det såg så jävla coolt och farligt ut! Jag ville bli en av dem.

17. Pinsammaste The Movers konserten?
Svar: Vet inte fan, det har väl inte hänt något speciellt pinsamt, fast utan att nämna några namn så kan jag väl avslöja att någon brände könshår på scenen under en konsert, kanske inte så pinsamt men ändå!

18. Hur fasen gick det till när ni fick erbjudandet om att spela på The Cavern Club i Liverpool?
Svar: Det var väldigt enkelt. Festivalgeneralen hade varit inne på vår myspace sida, han gillade vad han hörde och kontaktade oss. Minns att det var Edward som meddelade mig, hade först svårt att fatta att det var sant, vi spela på samma klubb som The Beatles en gång lirat! Festivalen som var inbjudna till heter “International Pop Overthrow”. Det var drygt 100 band inbjudna, fantastiskt mycket bra musik och trevliga människor. Vi fick bekosta resa och uppehälle själva, men va fan det var det värt. Vi flög till Manchester, tog tåget till Liverpool, sedan taxi till vandradrhemmet där vi skulle bo. Taxichaufförerna var förresten jäkligt coola, den första fick vår platta. Efter det att han släppt av oss, stoppade han uppenbraligen in skivan i sin cdspelare, vi hörde att han tutadem vevade ner rutan och vrålade, “fucking love it guys, it fucking great!”. Vi gjorde två spelningar först på fredagseftermiddagen på The Cavern Pub kl 15.15 inför en halvfull lokal, en sträng rök men vi körde på och det gick väl hyfsat. Lördagskvällen däremot var magi, vi lirade ca 19.15 på ett smockfullt The Cavern Club, publiken var extas. Vi hade gåshud, det var så jäkla kul! Vi fick en ruskig feedback efteråt och festivalgeneralen ville på stående fot bjuda in oss till nästa år igen, fast vi får se inget är klart än. Vi hade hur kul som helst i Liverpool, tankade öl och såg en massa bra musik. Främst svenska band faktiskt ex Obend från Stockholm och Mellow man från Karlstad.

19. Fler utomlandsspelningar på gång?
Svar: Ja gärna!

20.Inspelning på Orust hos legendariska Björn Olsson, berätta!

Svar: Vi hade mejlat under en lång tid fram och tillbaks, men nu föll alla bitarna på plats. Vi spelade in grunderna till 7 låtar, det var hur grymt som helst. Därefter har vi gjort pålägg i K3 studion, det enda som fattas just nu är sången. Vi ska tillbaks till Björn för att spela in ytterligare 3- 4 låtar. Sedan väntar fler studiobesök för pålägg och sång. Björn har sagt att han är intresserad av att producera och mixa allt så vi är väldigt spända på vad som komma skall. Det har visats en del intresse från diverse skivbolag att ta hand om utgivningen, men inget är klart så vi får se. Kanske är det här med skivbolag inte så viktigt längre, man kan ju ge ut själv. Fast det är klart, de har en hel del bra kontakter så att man kan få komma ut och lira, och det är det The Movers vill, spela live inför 10 eller 10.000 pers

21. På tal om det, när kan man se The Movers live nästa gång?
Svar: Vi ska lira i Krokstrand på en festival den 23 augusti.

Uddevallakassetten
Text: Lars Wallin Foto: Sari Hankanen Wallin

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: