Skivrecensioner

The Movers: Masters. Recension av nya plattan!

The Movers: Masters
2010 Blue Topaz Recordings

Trycker in The Movers debutplatta “Masters” i bilstereon och styr kosan norrut, tycker mig se Högsäter-skylten i ögonvrån. Vrider upp volymen lite extra, förväntningarna här faktiskt högt ställda. Har ända sedan jag såg bandet agera förband på legendariska Hvitfelt för många år sedan varit svag för dessa Högsäterslynglar. Det som slog mig då var energin på scenen, hur självklara de kändes i sina roller, och inte minst den melodiösa rocken. The Movers har ju med åren även blivit något av ett husband för Uddevallakassetten så det är med ett leende på läpparna jag konstaterar att det låter bra, riktigt bra om debuten. Öppningen “Another time, another place” är klassisk Moversrock med riff och Pontus sköna röst. Plattans bästa spår och den som slår knock på mig är tvåan “Love and electricity” signerad Eriksson! Shit vilken stänkare, hade inte gjort bort sig på en Hellacopters platta, refrängen är löjligt bra och energin får det att spritta i kroppen, klockren singel, A-sida! Erik sjunger som aldrig förr, stöttad av Pontus i något som kanske kan liknas vid en duett, fantastisk! Plattan rullar vidare med “Hard to Keep” och det låter Soundtrack, Oasis och Diamond Dogs på fest på 28:ans Pub i Högsäter. Imponeras också av produktionen, det låter riktigt snyggt om ljudbilden och The Movers har aldrig varit eller låtit bättre. Blåset och körerna är geniala på “Nothing ever turns to gold”, Sulo hade varit stolt medlem. Låtarna är överlag väldigt starka, kanske svajar “News” lite i mina öron, men det glöms snabbt bort då plattans andra favoritspår “Alto cumulus” rullar igång, en avskalad ballad där Pontus skimrar intill lägerelden, en blivande tändare-klassiker och B-sida på singeln (Om jag hade fått bestämma). Edwards “Out of the system” är även den riktigt stark. Titeln på avslutande “Road to nowhere” är inte alls vad The Movers är, den här vägen leder någon helt annanstans. Köp skivan idag, finns hos ex Janssons Musik, Ginza mm.
Själv höjer jag volymen och skrålar med i “Love and Electricty, There will always be a little bit love over for you” så sant som det var sagt! Kärlek till The Movers!

1. Another time another place 2. Love and electricity 3. Hard to keep 4. Don’t come back 5. Head on 6. My troubled mind 7. Nothing ever turns to gold 8. News 9. Alto cumulus 10. Out of the system 11. Road to nowhere

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: