Festivalen, Nyheter

3-5/11 UddevallaKassettFestivalen 2011


3-5 Nov 2011 UddevallaKassettFestivalen

Med start torsdag den 3’e november inleder Kulturföreningen Uddevallakassetten sin 7’e upplaga av UddevallaKassettFestivalen. Vi sätter fokus på artister som skapar egen musik. Vi förmedlar budskap och möjligheten att välja närproducerat, ekologiska, KRAV, Fairtrade mat och drycker. Vi stöttar det lokala kulturlivet och låter lokala och oetablerade artister dela scenen med etablerade. Vi vill att Uddevalla ska vibrera av kultur, musik, glädje och framtidstro.

UddevallaKassettFestivalen är Uddevallas största festival vad det gäller antal föreläsare, artister och livemusik. Vi lockar ca 3000 personer. Föreningen agerar helt ideellt . Vi vill stärka och utveckla vårt koncept där vi skapar ett levande kulturutbud för Uddevallaborna och lokala artister, att ringarna på vattnet lockar hit publik ser vi som en bonus. Viktigast är att göra Uddevalla centrum levande, intressant och fylld av framtidstro.

“Ögonblicket där man lyssnar på levande musik är något unikt. Och den upplevelsen som man gör då kan man aldrig göra någon mer gång. För upplevelsen är beroende av hur den framförs, men sedan intrycken runtomkring och den sinnestämning som jag själv befinner mig i…och ögonblicket kommer inte igen.”
Musikens ögonblick

Festivalpass 295:- Endagarsbiljetter, torsdag 120:- fredag 120:- lördag 150:-. Biljettförsäljning. Mortens Krog samt Janssons Musik

PROGRAM UDDEVALLAKASSETTFESTIVALEN 2011
Torsdag 3 nov
18.00: Förfest (Baren vån 1)
19.30: Peter Netskar (Stora scenen)
20.00: Eddie Wheeler (Stora scenen)
20.30: Ms. Henrik (Stora scenen)
21.15: Christoffer Berg (Stora scenen)
22.00: Daniella Kruth (Stora scenen)
22.45: Old Kery McKee (Stora scenen)
23.30: Niclas Frisk Chinatown Acoustic Deli (Stora scenen)

Fredag 4 nov
18.00: Förfest (Baren vån 1)
19.15: Mördad av döden (Stora scenen)
20.00: VOID (Stora scenen)
20.45: Locusta murders (Stora scenen)
21.30: Rawhide (Stora scenen)
22.15: Colours That Collide (Stora scenen)
23.00: Horisont (Stora scenen)
24.00: Attentat (Stora scenen)

Lördag 5 nov
13.00: Musik-brunch/lunch (Baren vån 1)
14.30: Panel/Föreläsning/Presentation av Musikföreningen Adrian & Club Adrian representerat av ordförande Ellinor Andersson. Uddevalla Bluesförening & Muddy’s The Blues Club representeras av ordförande Jan Gustafsson. Musikhuset representeras av ordförade Niclas Stahl. MFM Live representeras av ordförande Johan Havås. Kulturföreningen Uddevallakassettens representeras av ordförande Lars Wallin (Stora scenen)
15.30: Förfest (Stora scenen)
16.00: K.(Stora scenen)
17.00: Roam (Stora scenen)
17.45: Kungens Knektar (Stora scenen)
18.30: Vivid Recollection (Stora scenen)
19.15: BFM (Stora scenen)
20.00: The Cat Killers (Stora scenen)
20.45: Dying For Some Action (Stora scenen)
21.30: Transwagon (Stora scenen)
22.15: Sterile Hermaphrodite (Stora scenen)
23.00: Tysta Mari (Stora scenen)
24.00: Daniel Norgren (Stora scenen)

Obs! Preliminära tider.
Biljetter: Mortens Krog, Kungsgatan 17, Uddevalla. info@mortenskrog.se Tel: 0522-66 53 00

Presentation av festivalens artister:


Daniel Norgren
“Med rötter i deltabluesens traditionella urkraft och med en ung rebells vilda sinne lyckas Daniel Norgren låta som en historisk 78:varvare samtidigt som något du brukar hitta på indie-blues labeln Fat Possums. I höstas släppte Daniel Norgren sitt tredje album “Horrifying Deatheating Bloodspider” som gav en nominering i kategorin årets singer / songwriter på Manifestgalan. Under våren släpps EP´n “Black Vutlures” som innehåller en studio-live-inspelning “Going Home Finally” som ursprungligen spelades in för Mark Lamarr´s program God´s Jukebox i BBC Radio 2. En guldklimp att upptäcka!”
Live 5 nov, stora scenen Mortens Krog.3/11 Niclas Frisk Chinatown
“Niclas Frisk firar framgångar med sitt första soloalbum Deeper Down In Chinatown. I september kommer han med sin akustiska trio till Uddevallakassetten. Från starten som gitarrist i Perssons Pack, via succén med Atomic Swing, som producent och låtskrivare åt bland annat Jerry Williams, Popsicle och A Camp, samt tiden i Sweet Chariots har Niclas fortsatt att utveckla sitt personliga tilltal, sin musik och sitt låtskrivande.
Ständigt aktuell, aldrig stillastående. Niclas Frisks Chinatown – Acoustic Deli kommer att spela låtar från hela Niclas karriär och det kommer att bli nära och intimt.” Live 3 nov, stora scenen Mortens Krog.4/11 Attentat
Attentats enda spelning i västsverige 2011. Startade 1978 och blev snabbt ett av Sveriges populäraste band i genren. Fet poppunk med melodi och tykna texter är och har alltid varit bandets signum.Klassiskt punkband från Göteborg. Live 4 nov, stora scenen Mortens Krog.4/11 Horisont
Omslaget på gruppens femspårs EP “High Time” påminner en hel del om Status Quos gamla album “Quo” från 1974. Horisont från Göteborg har även lånat en del musikaliskt från boogierockarnas bästa period samtidigt som det även finns spår av Sabbath, Led Zeppelin och det gamla proggrock bandet Motvind. På albumet “Två sidor av Horisonten” från 2009 växlar gruppen texterna mellan engelska och svenska och det låter som Horisont kan ge Graveyard en god match om rocktronen. Upp till kamp! Horisont håller för övrigt på att sammanställa sitt kommande album. Horisont kommer från Göteborg och består av Axel, Charles, Kristofer, Magnus och Pontus. Deras debutalbum “Två Sidor Av Horisonten” släpptes 2009 via Crusher Records. Live lördag 5 nov stora scenen5/11 Tysta Mari
Om det är något band som kan sägas efterlikna Ebba Grön och KSMB på 2000-talet är det definitivt Tysta Mari – attacken, riffen och poserna finns där. När dem är som bäst känns det ändå äkta och fräscht.
Oskar, Punkmusik.nu
Live lördag 5 nov stora scenen5/11 The Cat Killers
the cat killers är ett Göteborgsbaserat band som bildades vintern 07/08
Bea Persson, Richard Westlake, Andy Mcpherson, Hampus Öhman Frölund3/11 Old Kerry McKee
“En Göteborgsk enmansorkester vars musik väsnas som en hel industripark. Med rötterna i bluesen gnisslar och skaver han fram en sjukt svängig americana som är punkigare än det mesta just nu. EP:n Black Birds finns ute nu och låter som att någon konsekvent slår dig i huvudet med spruckna instrument.”
Live 3 nov, stora scenen Mortens Krog.5/11 Transwagon
Fantastisk rock’n roll från Göteborg.5/11 Vivid Recollection
“Vivid Recollection med bas i Uddevalla spelar en blandning av indierock/postrock. Ljudbilden är stor och fri, lyriken ack så träffsäker och showen är upplevelsen du inte vill missa! Sex helt olika individer som slått sig samman för att skapa något större!”3/11 Daniella Kruth
Daniellas musik skapar en känsla liknande Joni Mitchell, Cat Power och Aimee Mann, anser många. Daniella Kruth, 24 år och boende i Göteborg, kommer från Östersund, butikssäljare och musiker, nu på g efter att hon vunnit Metro on Stage. Hon vann med sin låt “Barbara”, musiktävling i Stockholm mot tio finalister och 3,5 miljoner i marknadsföring.5/11 BFM
Boogierock ala Status och 70’talet. Det kommer att svänga… Live 5 nov, stora scenen Mortens Krog.5/11 Sterile Hermaphrodite
“Det enda man kan vara säker på när Sterile Hermaphrodite kliver på scenen är att snart kommer lokalen att koka. Dan Andreasson, Rickard Elofsson, Johan Laneby”
Live 5 nov, stora scenen Mortens Krog4/11 Rawhide
“Robert Hansson och hans mannar larmar på med ny laguppställning. Nyligen hajpade och hyllade i det stora landet i väster, rock’n roll” Live 5 nov, stora scenen Mortens Krog5/11 Dying For Some Action
“Turnérar land och rike runt med sin sköna rock’n roll. Kvällen till ära släpps deras debutskiva!” Live 5 nov, stora scenen Mortens Krog4/11 Colours That Collide
Indiepop där Oxford möter Uddevalla. Patrik Carlsson – trummor Johan Lööw – gitarr, sång Josef Gotlén – bas Andreas Nilsson – gitarr Live 4 nov, stora scenen Mortens Krog3/11 Christoffer Berg
Christoffer som tidigare gick under artistnamnet Two Headed Dog har i sommar bland annat spelat med Stefan Sundström. Känns logiskt, de rör sig i samma genre, vacker singer & songwriter med bra texter. Live 3 nov, stora scenen Mortens Krog3/11 Eddie Wheeler
“Skivaktuell och hårt arbetande, inte bara musiker utan även arrangör. Eddie Wheeler driver klubb på Henriksberg när han inte skriver musik. En skön kille med vacker musik. Live 3 nov, stora scenen Mortens Krog”3/11 Peter Netskar
“Skivaktuell indie/pop/singer & songwriter från Göteborg. Live 3 nov, stora scenen Mortens Krog”3/11 Ms. Henrik
“Skivaktuell singer & songwriter från Göteborg. Live 3 nov, stora scenen Mortens Krog”
http://www.facebook.com/MsHenrik?sk=info4/11 Void
“VOiD består av:Alfred Sävervall: Vox Mikael Mannsheimer: Gitarr/vox Niclas Blom: Gitarr/vox Samuel May: Bas/vox Eric Klintenberg: Trummor/vox Live 3 nov, stora scenen Mortens Krog” http://www.facebook.com/pages/VOiD/121161194634430?sk=info5/11 Kungens Knektar
Klassisk trallpunk från Uddevalla


5/11 Roam
Spelar Rock med mycket 70tals influenser. Medlemmarna är:
Niclas Blom (K och Void)
Jonas Blom (One Man Army and The Undead Quartet)
Samuel May (The Raised, Void)
Karl Rhedin (Tha God Dammits, Locusta Murders f.d.)
Alexander Wernborg (Dying For Some Action)3/11 K
Vacker pop från Uddevalla


Vill ni vara med och stötta/sponsra oss? Alla bidrag stora som små uppskattas och blir en viktig del i vårt arbete.
Stöttar ni oss kommer ni att synas i vårt program och på vår hemsida.

Kulturföreningen Uddevallakassetten. Swedbank, bankgiro: 491-7589
Organisationsnummer: 802450-0632

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: