Nyheter

6/1-12 Kapten Röd – Uddevallakassetten 10-års jubileum


Kulturföreningen UddevallaKassetten 2002 – 2012
Vi inleder vårt 10 års jubileum med dunder och brak!

Kapten Röd live på Mortens Krog, Uddevalla

Kapten Röd slog igenom med dunder och brak 2007 när debutplattan Stjärnorna Finns Här släpptes. Han turnerade land och rike runt i över ett år, sedan dess har han mest ägnat sig åt att producera rytmer och låtar åt andra artister. Flera av hans låtar har utsetts till årets svenska reggaelåt, och hans debutalbum till 00-talets bästa svenska reggaeskiva. Sommaren 2011 släpps Kapten Röds efterlängtade andra album. En skiva som blev nr två på Spotify över mest spelade! Fredag den 6 jan 2012 kan du äntligen se honom live på Uddevallakassetten.

Alla Kapten Röds fans eller reggaeintresserade har dock med glädje uppmärksammat att han ändå gjort enstaka låtar de sista åren som Okänt nummer från producenten Partillos samling Högre Standard eller låten Delelelelelikat tillsammans med GeneralKnas. Båda låtar har i olika sammanhang utnämnts till årets svenska reggaelåt såväl 2008 som 2009.

Sommaren 2010 gjorde Kapten Röd turnécomeback och bjöd på en massa nytt material från den kommande plattan på ett antal svårslagna och mäktiga konserter på flera festivaler. På hans hemmaplan Göteborg kom 25 000 personer till Kulturkalaset och stan fick spärras av. Större delen av publiken kunde varken se eller höra konserten så Liseberg bokade snabbt in en extrainsatt turnéavslutning ett par veckor senare. Vid årets slut tog Kapten Röd även hem utmärkelsen 00-talets Svenska Reggaeskiva med debuten i en omröstning anordnad av Svenska Reggaebloggen.

Entré 120. Mortens Krog öppnar kl 18.00


About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: