Nyheter

5-6 april -12. C60 Festivalen lyfte kassettens jubileumsfirande till ännu en legendarisk helg!

5-6 april -12. C60 Festivalen lyfte kassettens jubileumsfirande till ännu en legendarisk helg!
Vilken fest det blev, och vilken fortsättning på jubileumsfesten. Att kombinera de bästa artisterna vi vet på Mortens mäktiga scen samt på kassettkontoret har blivit en fullständig succé! Vi befinner oss i ett 10-års jubilerande lyckorus. Påskens och Uddevallakassettens nya festival som går under namnet C60 bjöd på följande artister: Jacques Labouchere, Vet Hut!, Speed Of Light, Marulk, Den Stora Vilan, Mathematic Violence, Katastroforkestern, Johan Lööw, Little Green Fairy (FR) och sist men inte minst Trummor & Orgel med fd Union Carbide Production, numera The Sountrack Of Our Lives legenden Ebbot på sång! Undertecknad, missade Jacques, Vet Hut! och Speed Of Light men lovorden var många från både publik och kassettpersonal. Hann precis i tid för att se Marulk som bjöd på grym rock’n roll. Den Stora Vilan var knäckande bra, så coolt, så suggestivt, så jävla bra! Långfredagen inleddes av Tanumbandet Mathematic Violence som lirade skön rock/skate/punk. Katastroforkestern var helt fantastiska, låtmaterialet är grymt, sångerskan från en annan planet, vilket skivbolag hugger dom först? Johan Lööw var helt fantastisk, sagolikt bra svensk pop/rock, där man kan ställa sig samma fråga, vem hugger först? Little Green Fairy från Frankrike larmade på med sin sköna garagerock innan det var dags för festivalens huvudattraktion, Trummor & Orgel feat Ebbot. Trummor & Orgel inledde själva med två låtar, det hade förvisso räckt med bara dem, men när Ebbot kliver in och börjar sjunga med detta Ubercool band lyfter taket, HERREGUD VAD BRA! Deras konsert är något av det bästa vi sett hos Kulturföreningen Uddevallakassetten.

Stort tack till alla artister, Mortens krog, kassettpersonalen och Studiefrämjandet.

Lars Wallin

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: